200.000 euros en inversions en la 4a edició de Pressupostos Participatius

El termini per a presentar propostes està obert fins al 14 d’abril en línia o mitjançant butlletes

L’Ajuntament de Castell d’Aro ha activat la quarta edició del procés d’elaboració de Pressupostos Participatius. Els veïns i veïnes poden decidir el destí de 200.000 euros.

En la fase actual de propostes pot participar-hi qualsevol persona, grup o entitat vinculada amb el municipi, però sense necessitat d’estar-hi empadronat.

Com a principal novetat, en la fase de votació final a la tardor, fins ara destinada a només a empadronats a partir de 14 anys, s’ampliarà als titulars o cotitulars de segones residències. La Diputació de Girona dona suport en el projecte de Pressupostos Participatius.

Com presentar les propostes

Les propostes inicials es poden presentar fins al divendres, 14 d’abril de 2023, tothora mitjançant el portal participa.platjadaro.com.

Simultàniament, hi ha dos punts municipals d’accés públic a internet: a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Platja d’Aro i a Ca La Generosa de S’Agaró -l’edifici municipal on hi ha Correus i Televisió Costa Brava-.

També es poden omplir butlletes de paper i desar-les a les urnes situades a l’Ajuntament i a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro; a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Castell d’Aro; i a Ca La Generosa a S’Agaró.

Igualment es poden lliurar en el taller de debat i de recollida de propostes el dimarts 28 de març (19 h) a la Sala d’Actes de l’Ajuntament (cal inscripció prèvia).

En aquesta primera fase, totes les persones vinculades al municipi poden presentar propostes individualment, en grup o com a entitat (cal tenir en compte, però, que no és una fase de votació, i per tant la mateixa proposta presentada moltes vegades té el mateix valor que aquella amb una única butlleta). Cal tenir present que en cada butlleta en paper o formulari en línia només hi pot haver una iniciativa, però se’n poden omplir tantes com propostes es vulguin fer.

La condició general primària és que es pugui considerar una inversió, és a dir, tot allò que es pot construir o adquirir i que és perdurable en el temps (per exemple; la creació o reforma d’equipaments municipals, l’adquisició de mobiliari urbà i béns materials, la millora d’espais públics -carrers, senyalització, enllumenat, zones verdes, clavegueram-, o la instal·lació de tecnologies d’ús públic -eficiència energètica, reducció de la contaminació, material informàtic pels equipaments-, etc.).

També cal que sigui competència municipal, que doni resposta a una necessitat concreta, que sigui valorable i viable econòmicament (màxim de 200.000 euros), que tècnicament es pugui realitzar, que respecti el marc jurídic i legal existent, que no contradigui els plans aprovats, ni que suposi un cost suplementari de manteniment més enllà del que l’Ajuntament realitza de manera ordinària.

Tampoc poden suposar la contractació de nou personal, ni poden ser propostes de subvencions o ajuts a entitats o col·lectius, ni estudis, anàlisis o redaccions de plans estratègics o sectorials.

Totes les propostes seran avaluades tècnicament del 17 d’abril al 12 de maig. El dimarts 16 de maig (19 h) a la Sala d’Actes de l’Ajuntament s’hi farà un taller participatiu amb inscripció prèvia per prioritzar les propostes que finalment accediran a la fase de votació -tenint en compte l’interès comú, l’impacte positiu sobre el municipi i la seva viabilitat- que serà del 25 setembre al 22 octubre d’enguany.

Recull d’accions triades fins ara per la ciutadania

En la primera edició dels pressupostos participatius, l’any 2018, es van escollir quatre accions, totes executades, amb un valor global final de 128.505 euros: punt de gir a l’avinguda central de la zona comercial i d’oci Parc d’Aro de Platja d’Aro per evitar infraccions i incrementar la seguretat de l’encreuament; instal·lació d’una coberta a l’entrada de l’escola Vall d’Aro de Castell d’Aro; generació d’una pas segur per travessar l’Avinguda de S’Agaró de Platja d’Aro a l’alçada del riu Ridaura (pas de vianants amb semàfor i construcció d’una escala i una rampa per donar continuïtat al carril bici); i instal·lació d’una font d’aigua al Parc dels Estanys de Platja d’Aro.

En la segona edició, l’any 2019, les propostes escollides i també totes executades per un valor final de 183.000 euros van ser la instal·lació d’un parc infantil al carrer Agaró de S’Agaró; la millora de la zona d’exercici físic a l’aire lliure del Passeig Marítim de Platja d’Aro amb nous i més variats aparells i adequant el paviment; la il·luminació amb fanals el Camí Vell de Santa Cristina d’Aro al Cementiri Vell; i la millora de la parada d’autobús de l’Avinguda Castell d’Aro amb el carrer Estrasburg amb la instal·lació d’una marquesina.

En la tercera edició dels pressupostos participatius, l’any 2021 les accions escollides van ser la construcció d’un Pump Track -circuit esportiu per a bicicletes- amb il·luminació al costat de l’Skate Park de Platja d’Aro, valorat en 150.000 euros; pista multiesportiva al parc del carrer Roger de Llúria -envoltada d’una tanca i amb un conjunt de porteries i cistelles- xifrada en 37.000 euros; la millora del paviment d’accés a la Llar d’Infants de Castell d’Aro -15 metres lineals de terra i que s’embassaven els dies de pluja-, valorada en 3.500 euros; la regulació del trànsit a la zona de Parc d’Aro II -per incrementar la seguretat i evitar girs no permesos- xifrada en 2.000 euros; i la instal·lació d’un tendal a la zona de graderia de l’Skate Park, valorat en 18.000 euros. Les tres darreres ja estan executades i les dues primeres s’està redactant el projecte corresponent.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.