Denuncien dos pescadors per haver excedit el límit de garoines extretes per dia

La normativa no permet treure’n més de 150 diàries per cada llicència i pescadors havien extret un total de 564 garoines 

En un dispositiu conjunt entre la Unitat de Medi Natural de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro i el Grup de Suport Marí del cos d’Agents Rurals, s’ha pogut denunciar a dos pescadors per excedir el nombre de garoines extretes per dia.  

La Policia Local de Castell-Platja d’Aro i el cos d’Agents Rurals feia dies que anaven al darrere de dos pescadors que es dedicaven a la pesca furtiva de garoines al litoral de la urbanització La Gavina de S’Agaró.

Finalment, i després d’un dispositiu conjunt, divendres passat al migdia, van poder interceptar els dos pescadors quan es disposaven a carregar a la seva furgoneta els dos cabassos plens a vessar de garoines que havien agafat.

En aquell moment, efectius de paisà de la policia local i del cos d’agents rurals, van poder identificar els pescadors furtius i intervenir-los un total de 564 exemplars d’aquest equinoderm.


Es dona la circumstància que els pescadors disposaven de llicència de pesca subaquàtica recreativa que els permetia dur a terme l’activitat, però limitada a 150 garoines per persona.

Els dos homes, de 52 i 46 anys, de Sant Feliu de Guíxols i Palamós respectivament, van ser denunciats administrativament i se’ls va intervenir l’excés de captura d’acord amb la normativa vigent.

Tal com s’estableix en aquests casos, l’excés de captura va ser retornat al medi marí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.