Albert López Tauler guanyà l’11è Premi de Recerca Local Jordi Comas

Aquest vespre s’ha fet l’acte de lliurament del guardó i s’han anunciat novetats per a la 12a edició del Premi

La proposta “El naixement de Platja d’Aro” d’Albert López Tauler ha estat el treball premiat en l’onzena convocatòria del Premi de Recerca Local Jordi Comas que promouen entre l’Ajuntament, de la mà de Biblioteca Mercè Rodoreda, amb la col·laboració de la Fundació Comas Matamala i el suport de la Diputació de Girona.

Des de fa onze anys, el guardó premia el millor projecte inèdit d’investigació sobre Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, dotat amb 4.500 euros i la posterior publicació en format de llibre. El premi està obert a qualsevol àmbit de treball (geografia, història, economia, turisme, cultura, biografies, folklore…).

La proposta “El naixement de Platja d’Aro” centrarà la recerca en un període concret de la història del municipi: una part del segle XX que podríem situar entre els anys 40 i 70 d’aquest. El mateix autor aclareix que no té la intenció de cercar els orígens del poblament humà a la zona de l’actual Platja d’Aro ni de la resta del municipi o de la Vall d’Aro perquè aquest període ja compta amb nombrosos estudis avalats per la destacada trajectòria dels seus respectius autors.

Albert López Tauler, planteja el seu treball en explicar com la platja d’Aro, la platja més extensa de la Vall d’Aro, en un passat no tan llunyà i el seu rerepaís més immediat, es van convertir en la població principal del que avui és el municipi de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró, descrivint aquells moments determinants, identificant les forces que els van causar, explicant-ne les conseqüències i, sobretot, responent a les preguntes entorn d’aquests apartats: “Primer terç del segle XX”, “De la dura postguerra al boom turístic”, “El boom turístic i el canvi de capitalitat” i “Les dones i els homes d’aquell temps”.

Nou premi de 500 euros per a estudiants de Batxillerat a partir de l’any 2023

Durant la vetlla també s’ha anunciat la convocatòria de l’any vinent. La dotzena edició incorporarà una nova categoria. Un guardó al millor Treball de Recerca de Batxillerat dedicat al municipi dotat.

El premi estarà dotat amb obsequis de material cultural i/o tecnològics, valorats en 500 euros, i la reproducció del treball en format facsímil.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.