Commemoració del 82è aniversari de l’afusellament del president Lluís Companys

L’acte de Castell d’Aro l’organitza la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya des de fa 27 anys i s’ha convertit en un referent en el Baix Empordà

A diferència d’altres anys, enguany, l’acte es duu a terme al migdia. En la mateixa plaça de Castell d’Aro que porta el seu nom, ERC recorda l’afusellament i la figura de Lluís Companys, que fou primer president del Parlament de Catalunya (1932-1933), ministre del Govern Espanyol (de juny a novembre de l’any 1933) i president de la Generalitat de Catalunya (1934-1940), durant la Segona República Espanyola. Companys va morir afusellat el 15 d’octubre de l’any 1940.

L’homenatge, que organitza la secció local d’ERC de manera ininterrompuda des de fa vint-i-set anys, ha començat a les dotze del migdia. El programa inclou la benvinguda i presentació de l’acte; les intervencions de l’exportaveu d’Esquerra en el Congrés, Joan Tardà, i de la candidata i portaveu del grup municipal, Montse Rovira; la lectura dramatitzada del poema “Nit de sang” de Jacint Verdaguer; l’ofrena floral al bust de Lluís Companys, que presideix la plaça castellarenca; i per cloure l’acte, el llançament d’unes salves d’honor, el cant dels Segadors i un aperitiu.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.