Prop de 4.000 actuacions policials durant l’estiu

El nombre global de delictes incrementa un 15% i se situa a escala de l’any 2019, abans de la pandèmia

Un cop finalitzat l’operatiu especial d’estiu 2022 de la Policia Local de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, del 23 de juny a l’11 de setembre; la memòria final presenta un augment +16% del nombre total de delictes en relació amb el mateix període de l’any passat (de 579 a 671).

Una xifra que calca, però, els 670 que es van produir l’estiu de 2019, el darrer abans dels dos períodes estivals marcats per la pandèmia de la COVID-19. En aquell moment es presentava una reducció acumulada del -42% en sis anys, des de 2014. Alhora, les detencions i persones investigades per fets delictius per la Policia Local ha augmentat un +25% (de 52 a 65).

Es redueix el nombre de robatoris tant a domicilis com en establiments comercials

Encara es poden destacar algunes disminucions significatives: -12,50% en els robatoris amb força tant a domicilis com en establiments comercials (de 64 a 56); i -38,50% en els robatoris amb violència i/o intimidació (de 26 a 16). En canvi, es produeix un increment +15,50% en els delictes de furt (de 84 a 97 -però encara inferiors als 120 de l’any 2019-); i +123% en el robatori a interior de vehicle (de 13 a 29 -però també inferior als 48 casos d’aquell 2019-).

Plantilla de 55 efectius i certificacions de qualitat

Durant aquest període, la plantilla l’han format 55 efectius, gràcies a la incorporació de 6 agents interins, i el cos acreditat els guardons de qualitat ISO 9.000/1 i SICTEC de Qualitat Turística. Un conjunt de dades que avui s’han donat a conèixer en el marc de la Festivitat de la Policia Local del municipi.

Prop de 4.000 actuacions en set àmbits d’acció

Durant aquests mesos s’han registrat 3.883 actuacions en set àmbits d’acció (+3,5% amb relació a les 3.754 d’aquell l’any 2019): Serveis Planificats (961), Seguretat (640), Trànsit, (638), Policia Administrativa (546), Assistencial (287) i Medi Natural i Marítim (215). En el mateix període estival s’han fet 29 actuacions en accidents de trànsit rellevants, on no hi ha hagut cap víctima mortal. Justament, en matèria de seguretat viària, les principals actuacions han estat relacionades amb la conducció sota els efectes de l’alcohol (136), infraccions administratives (47); i de penals o de drogues (12). També s’han registrat 15 situacions de circulació sense permís de conduir o bé de tenir-lo retirat per pèrdua de punts.

Fer complir l’Ordenança de Civisme i Convivència

Aquest estiu s’ha continuat vetllant d’una manera especial pel compliment de l’Ordenança de Civisme i Convivència, i s’han aixecat 246 actes relacionades (-29% amb relació al 2019); de les quals 146 (-58% comparativament amb el 2019) han estat denúncies per consum d’alcohol a la via pública o les platges, gràcies al fet de destinar-hi una patrulla específica per controlar una activitat prohibida les 24 hores del dia al municipi -amb sancions de 150 a 300 euros- com també ho estan les promocions del tipus 2×1 o de barra lliure, servir alcohol a menors d’edat o que les botigues d’alimentació en venguin entre les onze de la nit i les vuit del matí.

7 anys del Servei de Mediació en Zones l’Oci Nocturn

Però més enllà de l’àmbit sancionador, des de la Policia Local s’ha continuat dirigint, per setè estiu consecutiu, el Servei de Mediació en Zones l’Oci Nocturn, amb l’objectiu de prevenir i gestionar els conflictes de baixa intensitat que es produeixen a la via pública i als locals d’oci, per millorar el civisme i la convivència al municipi. Una iniciativa sorgida en el marc del Pacte per a la Convivència Nocturna, vigent des de finals de l’any 2015 i que compta amb la implicació de l’Ajuntament, de l’Associació Hoteleria, Restauració i Oci de Castell-Platja d’Aro i de la FECASARM. L’acció és vehiculada amb sis mediadors professionals, postgraduats en Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària, que han desenvolupat la seva tasca cada nit (22-05 h) de dimecres a dilluns a la matinada entre l’1 de juny i el 15 de setembre, i que enguany han realitzat més de 4.000 accions entre observacions, comunicacions, intervencions i mediacions-facilitacions.

En l’horitzó també destaca la futura ampliació de l’actual comissaria i l’increment i actualització de la xarxa de videovigilància al municipi, un cop s’ha renovat la flota de vehicles.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.