Preocupació de diversos veïns per la instal·lació d’una nova gasolinera a l’Avinguda de Castell d’Aro de Platja d’Aro

L’Ajuntament diu que només pot vetllar pel compliment estricte de la normativa

Els veïns i veïnes directament afectats per la instal·lació d’una nova gasolinera Bon Preu-Esclat, en el número 87 de l’Avinguda Castell d’Aro de Platja d’Aro, han penjat diverses pancartes en els seus domicilis i han començat una recollida de firmes.

La gran proximitat de l’estació de servei a diversos habitatges de l’estació de servei, l’existència de dues gasolineres més en un radi d’un quilòmetre i la preocupació veïnal per l’impacte ambiental, de mobilitat i urbanístic de l’activitat, els ha posat en alerta des de finals de juliol i han engegat diverses accions per intentar aturar el projecte.

També han traslladat el seu neguit a l’Ajuntament. En aquest sentit, el consistori els ha informat que la qualificació urbanística del terreny permet la instal·lació d’una gasolinera. I que no poden prohibir la seva instal·lació, malgrat que entenen i empatitzen amb la preocupació dels veïns i les veïnes afectats. En el darrer plenari, l’alcalde, Maurici Jiménez, va explicar que, com a Ajuntament, només poden vetllar per l’estricte compliment de tota la normativa. I va recordar que la concessió del permís ambiental, imprescindible perquè prosperi l’obertura de l’estació de servei, depèn del Consell Comarcal de Baix Empordà. També va animar en els veïns i veïnes a què facin ús de totes les eines legals que estan al seu abast com la presentació d’al·legacions.

En paral·lel, des de l’Ajuntament també s’han posat en contacte amb l’empresa promotora per plantejar-los que instal·lin la gasolinera dins de la superfície comercial del supermercat, que està a poca distància, però l’empresa els ha informat que la seva preferència actual és ubicar-la en la parcel·la de l’Avinguda de Castell d’Aro. Amb l’obertura del nou supermercat, a començament de l’any 2020, Bon Preu-Esclat va demanar permís per obrir l’estació de servei en uns terrenys diferents, però el projecte no va prosperar perquè la parcel·la no tenia la qualificació de sol d’ús industrial.

Podeu recuperar les intervencions dels veïns i veïnes i les explicacions de l’Ajuntament, escoltant el tram final del darrer plenari del mes de juliol aquí a partir del minut 01:05:00.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.