Recollida de queixes de les famílies per evitar la sobreocupació a les aules de l’Institut Ridaura

La setmana passada, un centenar de persones van assistir a l’assemblea extraordinària que va convocar l’AFA per informar a les famílies de la situació

L’Associació de Famílies d’Alumnes de l’Institut Ridaura de Castell-Platja d’Aro, aquest dijous al vespre, ha posat en marxa les mobilitzacions per a evitar la sobreocupació de les aules a partir de setembre.

El centre va demanar la concessió d’un cinquè grup a 4t d’ESO als Serveis Territorials de Girona perquè amb les previsions actuals, si no disposen d’un cinquè grup, les aules de 4t acolliran 35 alumnes. Des de l’institut recorden que la Llei d’Educació dicta una ràtio màxima de 33 alumnes per aula. I un informe de riscos per sobreocupació a les aules, encarregat pel mateix IES, alerta del perill de sobreocupació si no arriba als cinc grups a 4t.

A la resta de grups, la situació tampoc és encoratjadora. Segons les previsions de l’IES, el curs 2022-2023 començarà amb més de 31 alumnes a cada grup, amb l’estimació d’arribar als 33 alumnes a diversos grups a mesura que avanci el curs.

Els Serveis Territorials d’Educació a Girona han informat en el centre que el grup està demanat als Serveis Territorials d’Educació a Barcelona i s’estudiaran totes les peticions a partir del setembre.

Davant la falta de concreció i compromisos ferms, quan falta un mes per l’inici de curs, l’AFA ha decidit posar en marxa diferents accions per fer notar el seu malestar i exigir la concessió del cinquè grup a 4t.

L’Associació de Famílies han enviat una carta al director de Serveis Territorials d’Educació i una queixa al síndic de greuges. I aquest dijous, les famílies han estat convocades al centre per fer un enviament massiu de queixes a la bústia electrònica del Departament d’Educació.

En paral·lel, l’Ajuntament també ha demanat cita amb el director dels Serveis Territorials de Girona i la convocatòria de la taula de planificació de la Vall d’Aro per tractar el cas. Una qüestió que s’afegeix a la pèrdua de professorat en els darrers dos anys o l’arribada d’un centenar d’alumnes nous a l’IES des de l’any 2020 que ha afegit molta pressió sobre el professorat, molt decebut i esgotat, i amenaça la qualitat educativa dels 650 alumnes de l’IES Ridaura.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.