L’Ajuntament confia en la restitució natural de la sorra a la zona de Riuet

El consistori no pot fer cap moviment de sorra en aquest sector perquè no té l’autorització de les administracions competents

Durant les últimes setmanes, l’Ajuntament ha posat a punt les platges amb la instal·lació dels serveis o fent aportacions de sorra a les zones que n’han perdut durant els temporals de l’hivern i a causa dels corrents marins del litoral platjarenc. Els espais que s’han buidat de sorra dificulten l’accés a l’aigua dels banyistes o complica l’acomodament a les famílies. Cada temporada, l’Ajuntament els reomple amb sorra de les mateixes platges.

Però, aquest any, la zona de Riuet, a l’extrem sud de la Platja Gran, encara presenta un relleu irregular, amb pronunciats pendents per arribar a l’aigua.

L’alcalde, Maurici Jiménez, ens ha explicat que, normalment, els corrents marins de la Platja Gran i els temporals desplacen la sorra d’un extrem a l’altre. I la zona de Riuet, abans de la temporada de bany, es reomple de manera natural. Però aquest any encara no ha passat i no descarten que aquest estiu no recuperi el volum de sorra òptim.

Sobre la possibilitat de desplaçar sorra d’altres parts de la Platja Gran fins a Riuet, el batlle diu que no poden fer cap actuació a la zona afectada. Durant la primavera, es van invertir 35.000 euros a recuperar la zona de l’escola de vela. Els fonaments havien quedat a la vista i calia fer-hi una actuació d’urgència per a mantenir l’activitat esportiva i garantir la seguretat dels usuaris i usuàries. Però no poden fer cap nova actuació en aquest àmbit perquè no tenen les competències necessàries. La gestió està en mans d’altres administracions.

Durant els mesos d’estiu, la zona de Riuet acull diverses activitats de lleure i esportives, com les sessions de bany de la Casa Lila. Per tant, la situació actual no només inquieta a l’Ajuntament sinó també a les entitats que en fan un ús habitual durant l’estiu.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.