L’economista, Joan Tugores, en el segon sopar del Club d’Opinió Liber Cogitatio a Castell d’Aro

En cada sessió es tracten diversos temes d’actualitat

Aquest divendres, va tenir lloc un altre trobada dels Sopars del Club de Opinió Liber Cogitatio, per a la reflexió i l’anàlisi, impulsat des de Castell-Platja D’Aro i S’agaró per un grup de ciutadans de l’Empordà amb la pretensió d’obrir un espai d’enriquiment cultural emmarcat en el lliurepensament.

En aquesta ocasió el ponent convidat va ser el prestigiós economista Joan Tugores, ex-Rector de la Universitat de Barcelona i un dels majors experts en economia internacional.

Tugores, va posar de manifest que quan semblava que es superava el xoc històric de la pandèmia, i la crisi desencadenada per la tragèdia sanitària a nivell global, la invasió d’Ucraïna ha generat noves i importants tensions en els escenaris geopolítics europeus, que està tenint una repercussió en l’àmbit mundial.

La guerra d’Ucraïna està organitzant noves friccions, com la revisió de la baixa del creixement i l’alça de la inflació, que accentua noves pulsions “desglobalitzadores”, de la slowbalization a riscos de fragmentacions.

I, per un altre costat, s’ha d’afegir l’estratègia de la Xina que pretén elevar-se per la via del comerç, com a primera potència exportadora, també de les finances, així com la pretensió de reforçar el seu paper com a potència tecnològica, això és observable en el Pla Xina 2025, líder en els sectors Claus, en el control de matèries primes.

El professor Tugores, citant a Jean Monnet va reflexionar respecta la integració europea quan deia que “Europa es forjarà en les crisis” i el que finalment sigui Europa el resultat de les respostes a unes successives crisis.

Extrapolable a totes les escaldes, nacionals i globals: el futur no està escrit, va afirmar, dependrà de com ens conformem amb les nostres respostes en moments crítics; esperem que sigui de la forma més sensata i lúcida possible.

Un nodrit públic va celebrar sense fissures i va contribuir a enriquir el debat a la ponència del análisis que es va portar a terme. Va finalitzar l’acte el president del Club, el professor Andrés Cascio, manifestant la voluntat de continuar treballant en aquest espai d’enriquiment cultural, com un necessari aportament al desenvolupament al humà de l’Empordà.

Més informació del club aquí.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.