Continua creixent el nombre d’empreses i espais certificats en accessibilitat turística a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró

Avui s’ha fet el lliurament a Platja d’Aro a les 31 propostes distingides dins aquesta experiència pionera a Catalunya

El Parc dels Estanys de Platja d’Aro ha acollit, aquest matí, el lliurament dels distintius del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, experiència pionera a Catalunya. Per segona vegada s’han premiat empreses i serveis turístics que promouen un turisme inclusiu, 6 empreses i recursos més respecte a l’any passat, i s’ha presentat una nova edició de la publicació: Turisme per a tothom al Baix Empordà.

L’acte ha comptat amb les intervencions del president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro; el vicepresident primer i conseller comarcal de Turisme del Baix Empordà, Xavier Dilmé; l’alcalde de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, Maurici Jiménez i la regidora de Turisme de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, Jenny Xufré.

La publicació recull les empreses i serveis turístics de la comarca que han participat en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà i que han superat la visita de validació de l’accessibilitat de la seva empresa o servei turístic per una empresa especialitzada en accessibilitat turística. La publicació aglutina 31 propostes diverses de turisme inclusiu: 1 càmping, 6 hotels, 5 museus, 8 oficines de turisme, 3 platges, 3 centres històrics, 2 itineraris, 1 casa de turisme rural, 1 bar i 1 empresa d’activitats d’oci.

La publicació, editada en català, castellà, anglès i francès, es distribuirà a través de les oficines de turisme i els ajuntaments de la comarca, i també estarà disponible a les empreses i serveis participants en la publicació. La publicació també està disponible digitalment a la pàgina web www.visitemporda.com i per a persones invidents.

Un cop presentada la segona edició de la publicació, s’ha fet entrega d’un diploma de reconeixement a cada empresa i/o servei turístic i un adhesiu referent al tipus de discapacitat al que hagin adaptat la seva oferta. Hi ha distintius que corresponen a la discapacitat visual, auditiva, usuaris de cadira de rodes, mobilitat reduïda i necessitats especials per a famílies.

Durant l’acte, el vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Xavier Dilmé, ha destacat “la importància d’aquest acte en una comarca turística que fa una aposta ferma per la qualitat i per una oferta turística a l’abast de tothom. El Baix Empordà és una comarca pionera en matèria d’accessibilitat, gràcies a una feina feta de forma conjunta entre les administracions i el sector privat i aquest és el camí a continuar seguint.”

Per la seva banda, la regidora de Turisme de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, Jenny Xufré, afirma “que l’accessibilitat ens beneficia a tots, tinguem o no una discapacitat, perquè ens fa la vida més fàcil. Cal posar de manifest que tota la inversió que fem en els nostres municipis en qualsevol àmbit ha de permetre millorar la qualitat de vida dels nostres veïns, dels turistes que ens visiten i, posicionar-nos en l’àmbit turístic com a una destinació de referència, apta, còmode i segura per a tothom”.

Els destinataris d’aquest projecte són, en primer lloc, tots aquells espais públics i privats que formen part de l’oferta turística del Baix Empordà i que volen millorar la seva accessibilitat turística, com són oficines de turisme, espais naturals, recursos culturals, empreses d’allotjament, restaurants, empreses de turisme actiu, etc. Els destinataris finals són turistes, visitants i totes aquelles persones que tenen algun tipus de discapacitat (física o motriu, sensorial o intel·lectual), mobilitat reduïda o necessitats especials.

Més certificacions en clau local

A Castell-Platja d’Aro han estat acreditades l’Oficina de Turisme, la Platja Gran, el Parc dels Estanys, Càmping Valldaro i Hotel Planamar. I s’han estrenat i han passat l’auditoria corresponent, Hotel Els Pins, Bar Bona i Magic Park Platja d’Aro-Joc i Apostes.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.