5 actuacions destacades en les dues últimes setmanes de la Policia Local

S’han detingut 6 persones i s’han assistit a dues persones que es trobaven amb problemes greus de salut i perillava la seva vida

Segons ha informat aquest dissabte la Policia Local, el cos ha portat a terme en els darrers dies un seguit d’actuacions d’especial rellevància que han comportat la detenció d’un total de 6 persones i han assistit a dues persones que es trobaven amb problemes greus de salut i perillava la seva vida.

El primer dels fets es va produir la matinada del 14/05/22, quan la Policia Local de Castell-Platja d’Aro va rebre una comunicació rellevant provinent de la comissaria de mossos de Santa Coloma de Farners en la qual s’informava que un jove  hauria marxat del seu domicili amb ideacions suïcides. 

De seguida, la policia local va introduir les dades del vehicle del jove en el sistema de videovigilància i reconeixement de matrícules del municipi i va poder comprovar que el vehicle acabava d’entrar al poble. Després d’una intensa recerca policial, el jove va ser localitzat a les 06:30 hores a l’interior del seu vehicle estacionat en una zona isolada. 

Després de constatar que el jove tenia clares intencions d’autòlisi, es va trucar el SEM qui el va traslladar al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt per a rebre assistència especialitzada.

Un altre fet es va produir el 19/05/22, quan la Policia Local de Castell-Platja d’Aro va rebre la trucada d’un testimoni informant que un home acabava de cometre una estrebada a una senyora d’avançada edat a S’Agaró fent-la caure a terra i causant-li lesions. En arribar al lloc van poder localitzar i estabilitzar la víctima i també van poder veure com dos homes tenien retingut a terra el presumpte autor del robatori. Els testimonis van informar que el lladre havia comès l’estrebada i, posteriorment, havia entrat en un comerç proper per treure’s la dessuadora que portava i així intentar passar desapercebut. 

La patrulla va poder trobar amagada la dessuadora i, en l’escorcoll de l’home retingut, trobar-li a sobre els efectes de la víctima. 

L’home, de 25 anys i conegut en el món policial  per tenir nombrosos antecedents en robatoris d’aquesta naturalesa, va ser detingut i posat a disposició judicial com a autor del robatori violent. 

La víctima, d’origen italià, va ser traslladada a l’Hospital de Palamós on se li van diagnosticar lesions lleus.

El tercer dels fets es va produir el 21/05/22 a les 22:15 hores, quan un veí del municipi va trucar la policia per informar que una noia es trobava asseguda a la via pública plorant desconsoladament. Quan la patrulla policial va arribar al lloc va localitzar la noia acompanyada d’un home. En identificar les parts es va comprovar a les bases de dades policials que constava en vigor una ordre de no acostament de l’home cap a la dona emesa pel jutjat de violència envers les dones de Girona per existir denúncies prèvies de maltractaments. 

Entrevistades les parts es va constatar que la noia acabava de ser agredida per part de la seva exparella.

Per aquests motius l’home, de 33 anys i amb antecedents previs d’agressions envers la víctima, va ser detingut pels delictes de maltractaments en l’àmbit de la llar i trencament de condemna judicial. 

Un altre fet va tenir lloc el mateix dia 21/05/22 al voltant de les 08:00 hores, quan un veí va trucar a la policia queixant-se de les molèsties que provocava la música provinent d’un establiment del municipi. La policia es va adreçar al lloc i va identificar el responsable de l’establiment. La sorpresa va ser que a aquesta persona li constava pendent una ordre de detenció per estafa emesa per un Jutjat de Santander. L’home, de 24 anys, va ser detingut i posat a disposició judicial.

El cinquè dels fets es va produir el passat 23/05/22 a les 11:00 hores, quan la Policia Local de Castell-Platja d’Aro va tenir coneixement que tres homes i una dona acabaven de cometre el furt d’una bossa de mà en el pàrquing d’un supermercat de Girona i es disposava de les plaques de matrícula del vehicle d’alta gamma amb el que havien fugit del lloc. De seguida es van introduir les dades del vehicle dels lladres en el sistema de videovigilància i reconeixement de matrícules del municipi per a poder saber si el vehicle entrava al poble. 

A les 12:30 hores els sistemes de videovigilància del municipi van alertar de l’entrada al poble de l’esmentat vehicle amb quatre ocupants al seu interior. Immediatament, la totalitat de les dotacions de la policia van fer recerca del vehicle i dels seus ocupants, localitzar-los a l’Avinguda Costa Brava de Platja d’Aro. Mentre les patrulles identificaven els ocupants i escorcollaven el vehicle, la central de la comissaria de la policia local va alertar les patrulles que una dona acabava d’entrar a les dependències policials per denunciar la sostracció d’una bossa de mà en un supermercat de la població i que també havia rebut missatges al seu mòbil informant-la que s’havien retirat un total de 1.000 euros amb la seva targeta bancària en dos caixers diferents i que també s’havia fet una compra en un establiment del municipi.

En l’escorcoll del vehicle i de les persones es van localitzar els diners retirats als caixers així com diferent documentació de la víctima. Entre els papers localitzats, es va trobar un manuscrit per la mateixa víctima on es podia llegir el número secret de la targeta. La troballa d’aquest número secret per part dels autors els hauria facilitat la retirada de diners dels caixers i la compra en un establiment.

Un cop recollida tota la informació, la policia va poder visualitzar les imatges dels sistemes de videovigilància del municipi per comprovar totes les accions delictives que havien fet els autors dels fets i detenir-los.

Es dona la circumstància que els quatre detinguts, de 20, 24, 36 i 64 anys, tenien nombrosos antecedents per delictes contra el patrimoni, la majoria d’ells comesos fora de Catalunya.

La policia local destaca la importància de no escriure enlloc els números secrets de les targetes bancàries, ja que facilita als lladres la seva utilització fraudulenta.

Un altre fet d’especial transcendència es va produir el mateix 23/05/22 a les 07:45 hores, quan la policia va rebre trucada del 112 informant que una persona de 68 anys havia entrat en aturada cardiorespiratòria. La primera dotació en arribar a lloc va ser una patrulla de la Policia Local amb un dels desfibril·ladors externs automàtics (DEA) que disposen els vehicles policials i van iniciar les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP), aconseguint recuperar el pols de la víctima fins a l’arribada d’una ambulància del SEM, qui va traslladar la víctima a l’Hospital Josep Trueta de Girona.

La darrera de les actuacions es va esdevenir el dia 26/05/22 al voltant de les 18:45 hores, quan la propietària d’una botiga de roba del municipi va trucar a la Policia per informar-la que dies abans havia estat víctima d’un furt al seu negoci per valor de més de 2.000 euros en productes. Va informar que es va adonar del furt més tard, quan va revisar les imatges de videovigilància que disposa el local i va poder comprovar com una parella, acompanyada d’una nena petita, sostreia els productes mentre distreien la dependenta. Així mateix, va informar que l’home que va cometre el furt aquell dia havia tornat a la botiga en aquell moment acompanyat de dos homes més i  sospitava que volien tornar a robar-li productes. 

Diferents patrulles es van desplaçar al lloc i van poder identificar les tres persones i visualitzar les imatges que conservava la propietària del furt patit dies abans.

Després de visualitzar les imatges i que la propietària reconegués sense cap mena de dubte un dels homes com a l’autor del furt, la patrulla policial va detenir l’home, de 26 anys i amb diferents requeriments judicials i esbrinaments de domicili pendents de diferents països.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.