La 60a edició de l’Assemblea General de Medcruise se celebra a Castell-Platja d’Aro

Aquesta és l’assemblea de la sostenibilitat, la innovació i les darreres tendències en creuers i en turisme, en la qual per primer cop participen una vintena de companyies

A partir d’avui, el port de Palamós, el port de Roses i la destinació turística de la Costa Brava seran els amfitrions de la 60a edició de l’Assemblea General de Medcruise, associació de ports de creuers a la Mediterrània, que se celebra fins divendres a Castell-Platja d’Aro i s’Agaró.

Un esdeveniment que per primera vegada en la història de l’activitat de creuers se celebra a la Costa Brava, on participaran ports, companyies, operadors turístics i patronats de turisme, amb 183 inscrits i inscrites. Aquesta cita del sector de creuers té com a lema la sostenibilitat, motiu pel qual Medcruise ha organitzat la campanya “una inscripció, un arbre plantat”.

Aquest és un gran esdeveniment del sector de creuers i una gran oportunitat per als ports de Palamós i Roses, els seus municipis i la destinació turística, que es promouen amb la marca Costa Brava Cruise Ports, de ser els amfitrions, exhibir els seus atractius i mostrar els seus serveis de qualitat, amb l’objectiu de consolidar la seva projecció internacional, generar sinergies en els ports de la Mediterrània, les companyies de creuers, els agents portuaris i la resta de companyies vinculades a aquesta indústria.

A l’acte d’obertura de l’Assemblea General de Medcruise, celebrat a l’Hostal La Gavina, hi han participat el secretari de Territori i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Isidre Gavín, el vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, Jordi Masquef, l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, la primera tinent d’alcalde de Roses, Montse Mindan, i la presidenta de Medcruise, Figen Ayan.

Els principals temes a tractar en aquesta assemblea seran les tendències de l’activitat de creuers a la Mediterrània; el compromís dels 145 ports membres per adaptar-se als criteris de sostenibilitat; la captació de nous viatgers; i la digitalització, entre altres. Cal remarcar que, amb 18, és l’assemblea que ha comptat amb més companyies de creuers participants, un gran èxit de convocatòria.

Una inscripció, un arbre plantat

L’edició número 60 de l’Assemblea General de Medcruise té un fil conductor, la sostenibilitat. Amb la reducció al màxim d’impressions a paper i de plàstics d’un sol ús, i treballant amb elements de material reciclat. A més, s’ha endegat una campanya que per cada inscripció es plantarà un arbre, en un dels països membres de Medcruise. Com en aquesta ocasió hi ha 183 inscrits i inscrites, es plantaran 183 arbres a Portugal. Aquesta campanya es continuarà fent, en les pròximes assemblees i els països membres de Medcruise seran els receptors dels arbres.

Descobrir la destinació

Els participants a l’assemblea gaudiran d’un programa d’activitats complementari que els permetrà fer treball en xarxa i intercanvi d’informació i serveis entre persones i empreses (networking) i descobrir els atractius turístics de la destinació a través de la programació de nou viatges de familiarització (fam trips). Així, els participants podran conèixer els ports de Palamós i Roses. Visitar l’Espai del Peix a Palamós i la Ciutadella a Roses, entre altres. De la destinació visitaran les poblacions medievals de Pals i Peratallada; el barri antic de Girona; el monestir de Sant Pere de Rodes; Cadaqués; la Casa-Museu Salvador Dalí a Portlligat; i el Teatre-Museu Dalí a Figueres.

Medcruise

L’associació de ports de creuers a la Mediterrània (Medcruise) es va crear l’any 1996 per promoure la indústria de creuers a la Mediterrània i ajudar als seus membres associats, proporcionant xarxes i oportunitats de desenvolupament promocional i professional. Actualment, l’associació la composen 145 ports membres, situats a la Mediterrània, el mar Negre, el mar Roig i la zona de l’Atlàntic. A més, hi ha 35 membres associats amb representació de patronats de turisme, agents portuaris i altres associacions del sector. L’empresa pública Ports de la Generalitat n’és membre des de 1998, precisament el mateix any en què es va crear l’empresa. Així mateix, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona n’és soci des de 2013.

Deus anys amb Costa Brava Cruise Ports

El port de Palamós, el port de Roses, els seus municipis i la destinació turística es promouen des de fa deu anys en el sector internacional de creuers amb la marca Costa Brava Cruise Ports. La marca va néixer per promoure els ports i la destinació turística Costa Brava en el marc de la indústria internacional de creuers. Amb l’objectiu de captar noves companyies, consolidar les línies de creuers existents, fidelitzar les companyies i consolidar el posicionament de Palamós i Roses com a ports escala de creuers.

Els membres de Costa Brava Cruise Ports, el 2014 van sol·licitar a Medcruise ser amfitrions d’una de les dues assemblees anuals que organitzen. Primerament, l’assemblea a la Costa Brava s’havia de celebrar el maig de 2020, però es va haver de posposar a causa de la pandèmia. Des d’aleshores, els membres de Costa Brava Cruise Ports han treballat amb l’objectiu de l’Assemblea per al 2022.

Formen part de Costa Brava Cruise Ports les institucions següents: Ports de la Generalitat,  Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ajuntament de Palamós, Ajuntament de Roses, Cambra de Comerç de Palamós i Cambra de Comerç de Girona.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.