Arrenca la 13a edició del Gran Recapte

El Gran Recapte se celebra del 19 al 27 de novembre a les línies de caixa dels supermercats i en alguns comerços mitjançant una App

Avui comença la 13a edició del Gran Recapte d’Aliments a més de 3.084 establiments de grans superfícies i 448 petits comerços, amb la participació de més de 8.500 persones voluntàries.

Els Bancs dels Aliments fan una crida a la ciutadania perquè, un any més, desplegui la solidaritat i col·labori fent donacions per al Gran Recapte. Des de l’inici de la pandèmia el nombre de persones ateses s’ha enfilat fins a les 267 mil actuals. L’any 2020 van ser necessari distribuir 29,3 milions de quilos d’aliments a tot Catalunya, dels quals més de 5 provenien del Gran Recapte. Els Bancs dels Aliments estan fent un gran esforç per a poder adquirir aliments variats i nutritius que donin resposta a la demanda, i és per això que cal més ajuda que mai.

Les formes de participació són: des de les donacions a través de la web www.granrecapte.com o el BIZUM 33596, fins a les tradicionals donacions a supermercats, que aquest any tornaran a ser monetàries a les línies de caixa i que s’acabaran destinant a la compra dels aliments que més es necessitin, en el moment que més falta facin.

La principal novetat d’aquesta edició és la incorporació del petit comerç. A través d’una nova APP es pot digitalitzar tot el procés de donació. Aquesta APP, dissenyada amb l’assessorament de KPMG i desenvolupada per la start-up OARO, permet de manera molt senzilla i en només 3 clics registrar una donació a través del dispositiu mòbil del personal de la botiga. Mitjançant la tecnologia blockchain, les donacions queden registrades i es vinculen a una entitat social de la mateixa localitat o barri, per tal que, un cop finalitzada la campanya, s’adquireixin els productes d’alimentació que més necessitin amb el saldo disponible en cada establiment.

FORMES DE PARTICIPACIÓ PER A FER DONACIONS:

➡️ WEB: Fins a l’11 de desembre es poden fer donacions a través de la web granrecapteonline.com.

➡️ SUPERMERCATS: Des del 19 al 27 de novembre es poden fer donacions monetàries a les caixes a través d’un codi. Els dies 19 i 20, alguns punts de recollida amb més públic comptarà amb la presència de personal voluntari.

➡️ MERCATS I COMERÇ DE PROXIMITAT: Aquest any el Gran Recapte arriba al comerç de proximitat a través d’una APP que permet fer donacions de forma molt senzilla, en només 3 clics, a través del dispositiu mòbil de la botiga. Totes les donacions realitzades es transformaran en aliments que seran gestionats i lliurats a una entitat propera.

➡️ BIZUM 33596

➡️ COMPRES EN LÍNIA: Les webs de les diferents cadenes de distribució d’aliments on es podran fer donacions quan els clients facin la compra en línia.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.