Comença el curs escolar amb menys afectacions per la pandèmia

Aquest dilluns ha arrancat el curs en els centres de primària i secundària

Dotze setmanes després de l’inici de les vacances d’estiu, aquest dilluns, infants i joves han tornat a les aules per estrenar el curs 2021-22.

A Castell-Platja d’Aro, les classes han arrancat a les escoles Els Estanys i Fanals d’Aro de Platja d’Aro, Vall d’Aro de Castell d’Aro així com l’Institut Ridaura en el nucli castellarenc.

És el tercer curs afectat per la pandèmia. Com l’any passat, les classes són presencials i es duen a terme sota protocols anti-Covid per a prevenir els contagis. Algunes de les mesures s’han pogut relaxar o anul·lar, encara que els centres no descarten que s’hagin d’endurir si l’evolució de la pandèmia empitjora i la Generalitat de Catalunya modifica els criteris. Es manté el rentatge de mans amb gel hidroalcohòlic i ventilació d’espais, però s’ha eliminat la presa de temperatura en les entrades. Una de les principals novetats d’aquest curs és que les classes d’educació física s’impartiran sense mascareta i, com a mesura de seguretat, es duran a terme a l’exterior.

A l’Escola Els Estanys són gairebé quatre-cents alumnes i en la plantilla s’han produït diversos canvis. S’han habilitat quatre accessos a l’edifici (un parell de punts per a infantil i un parell per a primària). A l’hora del pati, tots els centres han pogut triar entre barrejar els nens i nenes d’un mateix nivell sense treure’s la mascareta o no mesclar els grups estables (com l’any passat) i que els alumnes puguin jugar sense la mascareta. En el cas d’Els Estanys, el centre ha escollit la primera opció. Els espais de l’hora del pati seran rotatius. També cal destacar que la Generalitat de Catalunya, igual que ha passat en altres centres catalans, ha suprimit una línia de P3 al·legant motius de demografia i aquest fet ha provocat la pèrdua d’un docent en el centre. La direcció lamenta la decisió i confia poder recuperar la línia en pròxims cursos.

A l’Escola Vall d’Aro són uns dos-cents alumnes i la plantilla de professorat es manté igual respecte del curs passat. Les entrades són esglaonades i el claustre escolar ha decidit mantenir la separació de grups estables en el pati perquè en els nens i les nenes puguin jugar sense la mascareta. A diferència de l’any passat, es pot treure material escolar del centre. També han conservat el reforç d’un Tècnic d’Educació Infantil (TEI) que dóna suport a P3. D’altra banda, no disposaran del servei de neteja i desinfecció en hores lectives i aquestes feines les assumirà directament l’equip de l’escola.

A l’Escola Fanals d’Aro són 204 alumnes de P3 fins a 6è i 17 mestres. En total tenen 9 cursos. Aquest curs continuen amb la majoria de les mesures de seguretat per la Covid. A l’hora del pati, a petició dels mateixos alumnes, els nens i nenes del mateix nivell a primària compartiran el mateix espai amb la mascareta posada. La direcció creu que és la millor opció. A cicle d’infantil es mantindrà la separació dels grups, ja que fins als 6 anys no és obligatori portar mascareta. Tenen tres espais assignats per setmana, i rotaran cada setmana per tal de poder jugar a tots els espais de pati. Per segon any consecutiu, dins del projecte d’escola, no es poden programar tallers amb la participació de diferents cursos perquè l’alumnat no es pot barrejar a les aules ni es poden dur a terme els ambients en el cicle d’infantil.

A l’Institut Ridaura han previst gairebé les mateixes mesures de prevenció COVID que el curs anterior: mascareta obligatòria a tots els espais del recinte escolar, esmorzar a l’aula abans de sortir al pati, ventilació creuada d’espais, reforç del servei de neteja, rentat de mans amb gel hidroalcohòlic en entrar i sortir de qualsevol espai, obertura de les portes exteriors a les 8:05 i entrada al recinte i a l’edifici per diferents espais. Malauradament, aquest curs no poden augmentar un grup per a cada nivell d’ESO perquè la plantilla ha perdut un professor. No obstant això, com a novetat respecte del curs passat, han recuperat els desdoblaments d’anglès, naturals i tecnologia; i compten amb dues professores d’orientació educativa que permetran fer reforç i ampliació per atendre la diversitat a l’aula, on a vegades confluiran dos docents. Una altra novetat és que dues famílies del centre castellarenc acolliran dues alumnes estrangeres d’intercanvi que cursaran els seus estudis a Castell d’Aro al llarg de tot el curs.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.