Calonge i Sant Antoni tanca les platges a la nit per evitar aglomeracions i actes d’incivisme

Des de divendres passat, la població no té toc de queda i el passat cap de setmana s’han registrat aglomeracions, botellades i actes d’incivisme i vandalisme

En roda de premsa, l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, avui ha fet balanç del primer cap de setmana sense confinament nocturn al municipi i ha llançat un missatge clar i contundent: “demano a la Generalitat que revisi la situació actual i que Calonge i Sant Antoni torni a tenir confinament nocturn de manera immediata”. Soler ha explicat que en ple mes d’agost “no té sentit que els municipis del nostre entorn mantinguin el confinament nocturn i el nostre municipi no”. El primer cap de setmana sense toc de queda a Calonge i Sant Antoni deixa un balanç d’aglomeracions a les platges, botellots i actes d’incivisme i vandalisme. Aquest fet ha portat a l’Ajuntament a prendre la decisió de tancar l’accés a les platges durant la nit, de les 00:30 h fins a les 6:00 h del matí. De moment, el tancament està previst fins al 19 d’agost.

Soler ha explicat que “el primer cap de setmana sense confinament nocturn ha generat un efecte crida i hem viscut una situació molt complicada, especialment a les platges”. L’alcalde recorda que “mai havíem viscut una situació com la d’aquest cap de setmana, Calonge i Sant Antoni és un municipi de turisme familiar, tranquil, i la situació d’aquests dies ha causat moltes molèsties a les persones que ens visiten buscant passar unes vacances tranquil·les”.

Imatge de l’alcalde, Jordi Soler, explicant la situació del passat cap de setmana (foto de l’Ajuntament)

El primer cap de setmana sense confinament nocturn al municipi ha obligat a incrementar els efectius i controls policials, de manera que la Policia Local ha destinat 5 patrulles, en coordinació amb 2 patrulles més de Mossos d’Esquadra. Malgrat això, durant les nits de divendres i dissabte s’han produït aglomeracions de persones, botellots a la platja i diversos actes de vandalisme, 6 robatoris, 3 dels quals amb violència, amb 5 detencions, 6 denúncies per consum i tinença de drogues, 2 desallotjaments massius a la zona dels espigons de Sant Antoni, una actuació d’ordre públic per una baralla tumultuària amb 4 persones ferides, 26 persones identificades, la intervenció temporal de 15 ampolles d’alcohol, 3 altaveus Bluetooth i una denúncia per portar una arma prohibida.

L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, també ha assenyalat que s’han produït destrosses per valor de 30.000 € a l’espai públic, amb el trencament de 90 difusors i 80 aspersors de rec, 4 balisses d’enllumenat públic i el trencament de diversos vidres a l’escola La Sínia de Sant Antoni.

L’aixecament del confinament nocturn a Calonge i Sant Antoni ha comportat un efecte crida i ha provocat malestar i situacions d’incivisme al municipi. Soler també ha explicat que “amb l’Hospital de Palamós saturat, no té cap sentit que Calonge i Sant Antoni quedi fora del toc de queda”, i s’ha mostrat convençut que això “suposarà un increment de casos de Covid al nostre municipi, una situació que crec que serà difícil d’assumir amb la saturació actual de l’Hospital de Palamós”.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.