Última setmana per veure l’exposició de Pere de Ribot a Castell d’Aro

La mostra es titula “La celebració de la paraula” i recull una cinquantena d’olis sobre tela de diversos formats

Fins aquest diumenge, 25 de juliol, es pot visitar a les Sales d’Art del Castell de Benedormiens de Castell d’Aro, l’exposició de Pere de Ribot. Es tracta de la segona exposició d’enguany que acull el Castell de Benedormiens. La mostra es pot visitar, amb accés lliure, de dimarts a diumenge d’11 a 13 h i 17 a 21 h.

Nascut a Girona l’any 1962, fill d’arquitecte, va créixer en un entorn familiar i creatiu que viatjava per Europa resseguint les joies del romànic i el renaixement. Quan era estudiant a la facultat de Belles Arts, ja va tenir l’oportunitat de participar a ARCO Madrid 1986, i posteriorment es va traslladar a Londres, i en retornar, va exposar de nou a la fira de la capital; i també va començar a fer-ho individualment a Madrid, París, Munich o Mainz; i de llavors ençà n’acredita més de 200. Va traslladar el seu estudi al Centre d’Art Contemporani Piramidon de Barcelona, per compartir espai amb 15 artistes més. Conjuntament amb Josep Espot i Neus Martínez crearen el Falmicell Art Contemporani amb l’objectiu de dinamitzar el panorama cultural i artístic del seu entorn amb exposicions, concerts, teatre, tertúlies i trobades; i alhora va dirigir la col·lecció d’art contemporani de la Universitat Oberta de Catalunya, on també realitza docència en seminaris i màsters de gestió culturals. Casat amb l’artista Emma Grau, actualment alterna estudi entre Barcelona i Siurana d’Empordà; i en els darrers anys ha fet múltiples viatges per participar en festivals artístics i culturals al Marroc, República Dominicana, Miami i Nova York.

En la presentació de la mostra, el crític d’art Alexandre Roa Caselles, escriu de l’artista i de la mostra present: “Pere de Ribot no és un pintor paisatgista, almenys en el sentit clàssic del terme, si bé explora àmpliament el paisatge com a tema principal de la major part de la seva obra. Però, per fer-ho, no es planta amb el cavallet davant d’un camp ni s’emporta apunts gràfics o fotografies per representar un fragment concret del món. El seu és un treball d’exploració interior, en què el paisatge no es troba enllà de la finestra sinó dins els records i el bagatge de tota una vida. Amb unes arrels de formació principalment abstracta i informalista, troba el paisatge més tard, quan s’adona que la realitat té cabuda en la seva obra i alguna cosa li demana trobar la manera de fer-la present; molt especialment, aquesta realitat que més l’entusiasma: l’entorn, l’espai que dóna lloc a la vida humana i que també aquesta participa a configurar”.

I hi afegeix encara: “gràcies a això podem contemplar en el seu treball aquests paisatges de gran format que recorden, sempre de manera inconcreta, a la plana de l’Empordà i a la seva plàcida amplitud. L’horitzó hi és protagonista, vertebra el conjunt de cada quadre i és sovint una de les poques línies que hi apareixen clarament definides. La resta de formes són difuses, estranyament eclipsades pel color i la llum, així com per la mateixa sensualitat de les textures que se superposen i juguen a brodar amb artifici plàstic un teixit de sensacions pròpies del món conegut. Els límits de la tela apareixen sovint rere la pintura no com un marc, sinó com un testimoni de l’artifici estètic. En la seva recerca de llibertat a l’hora d’experimentar amb la paleta de colors, la forma i les textures, darrerament Pere de Ribot ha anat trobant una forma de paisatge que és terreny abonat a la fantasia pictòrica: el paisatge submarí”. Més informació a www.perederibot.com

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.