Entra en vigor la limitació de velocitat urbana

Des de la DGT defensen que hi ha motius suficients per impulsar una mesura que està en sintonia amb les prioritats de l’Agenda 2030 de Nacions Unides

A partir d’avui entra en vigor la modificació del Reglament General de Circulació que redueix a 30 km/h la velocitat en vies urbanes en els carrers d’un únic carril per sentit.

Segons han explicat des de la DGT, la reducció de la velocitat contribuirà a una mobilitat més amable i sostenible dins els pobles i ciutats, oferir una major protecció dels usuaris més vulnerables (vianants, ciclistes i motoristes) i reduir la sinistralitat.

La modificació del reglament de Circulació es va aprovar el Consell de Ministres del 10 de novembre de l’any passat i es va establir un període de sis mesos, des de la publicació del Reial Decret en el Butlletí Oficial de l’Estat perquè els ciutadans prenguessin consciència dels canvis i les administracions competents adaptessin la senyalització i la infraestructura necessària.

A partir d’avui, el límit de velocitat en vies urbanes és el següent:

a) 20 km/h a vies que disposin de plataforma única de calçada i vorera.
b) 30 km/h a vies d’un únic carril per sentit de circulació.
c) 50 km/h a vies de dos o més carrils per sentit de circulació.

Cal tenir en compte que, l’any 2019, el nombre de persones mortes en accidents de trànsit a les ciutats van augmentar un 6%, mentre que a les vies interurbanes van baixar un 6%. El 82% de les morts van ser usuaris vulnerables.

Amb les noves velocitats, segons dades proporcionades per la DGT, es redueix un 80% el risc de morir a conseqüència d’un atropellament i baixa a la meitat la distancia que es necessita per aturar el vehicle en passar de 50 km/h a 30 km/h i disminueix a la meitat el soroll ambiental.

Una mesura que també és una de les prioritats de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.