200.000 euros en inversions proposades per la ciutadania a la tercera edició de Pressupostos Participatius

Les propostes es poden presentar fins al 23 de maig en línia o mitjançant butlletes

Des d’aquesta setmana està en marxa la tercera edició de Pressupostos Participatius a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró.

Les principals novetats d’aquesta edició són l’ampliació de la partida inicial en 50.000 euros i la incorporació del consistori a la plataforma digital Decidim impulsada per la Diputació de Girona.

Les propostes inicials es poden presentar fins al 23 de maig, mitjançant el portal http://participa.platjadaro.com. Simultàniament, hi ha dos punts municipals d’accés públic a internet: l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Platja d’Aro i Ca La Generosa de S’Agaró (l’edifici municipal on hi ha Correus). També es poden omplir butlletes de paper i desar-les a les urnes situades a l’Ajuntament i a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro; a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Castell d’Aro; i a Ca La Generosa a S’Agaró. També es poden lliurar en els tallers de debat programats els dimarts 11 i 18 de maig (19 h) a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, centrats en propostes de mobilitat i accessibilitat; i equipaments i mobiliari urbà respectivament (per participar-hi cal inscripció prèvia al portal http://entrades.platjadaro.com).

En aquesta primera fase, totes les persones vinculades al municipi poden presentar propostes individualment, en grup o com a entitat (cal tenir en compte, però, que no és una fase de votació, i per tant, la mateixa proposta presentada moltes vegades té el mateix valor que aquella amb una única butlleta). Cal tenir present que en cada butlleta només hi pot haver una iniciativa, però se’n poden omplir tantes com propostes es vulguin fer. La condició general primària és que es pugui considerar una inversió, és a dir, tot allò que es pot construir o adquirir i que és perdurable en el temps (per exemple; la creació o reforma d’equipaments municipals, l’adquisició de mobiliari urbà i béns materials, la millora d’espais públics -carrers, senyalització, enllumenat, zones verdes, clavegueram-, o la instal·lació de tecnologies d’ús públic -eficiència energètica, reducció de la contaminació, material informàtic pels equipaments-, etc.).

També cal que sigui competència municipal, que doni resposta a una necessitat concreta, que sigui valorable i viable econòmicament (amb un topall màxim de 200.000 euros), que tècnicament es pugui realitzar, que respecti el marc jurídic i legal existent, que no contradigui els plans aprovats, ni que suposi un cost suplementari de manteniment més enllà del que l’Ajuntament realitza de manera ordinària. Tampoc poden suposar la contractació de nou personal, ni poden ser propostes de subvencions o ajuts a entitats o col·lectius, ni estudis, anàlisis o redaccions de plans estratègics o sectorials. Totes les propostes seran avaluades tècnicament del 24 de maig a l’11 de juny. El dimarts 15 de juny (19 h) es farà un taller participatiu entorn de les propostes que finalment accediran a la fase de votació -tenint en compte l’interès comú, l’impacte positiu sobre el municipi i la seva viabilitat- que serà del 20 setembre al 17 octubre d’enguany.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.