S’aixeca el confinament comarcal i es permet la mobilitat arreu de Catalunya per a tothom

Les noves restriccions estaran en vigor fins al diumenge, 2 de maig, inclòs

Aquest dilluns, 26 d’abril, han entrat en vigor les noves restriccions, que van sortir publicades dissabte en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Tal com s’explica en el document, les modificacions que s’han incorporat respecte a les restriccions dels últims dies són:

Mobilitat. L’eliminació de les restriccions a la mobilitat dins de Catalunya, que en relació amb el perímetre, municipal o comarcal, i durant tota la setmana o en cap de setmana, han estat vigents des de finals d’octubre de 2020.

Durant la Setmana Santa es va permetre la mobilitat dins de Catalunya, però només pels grups bombolla. Ara està permesa a tothom.

Relacions socials. Pel que fa al dret de reunió, es manté el límit màxim de sis persones en les trobades familiars i de caràcter social, llevat que siguin convivents, però s’elimina l’exigència que pertanyin, com a màxim, a dues bombolles de convivència.

Comerç i restauració. Es flexibilitzen les relatives a l’activitat de comerç detallista: d’una banda, es preveu que puguin obrir tots els establiments i locals, amb independència de la seva superfície de venda, amb subjecció a l’aforament del 30% respecte de l’autoritzat i amb les condicions establertes en el Pla sectorial del comerç aprovat pel Pla d’actuació del PROCICAT i, d’altra banda, es permet la reobertura dels locals i establiments de restauració integrats en centres, galeries o recintes comercials, els quals queden subjectes a les condicions establertes per a la restauració. 

Activitats lúdiques. En espais tancats, es permet que es reiniciïn les activitats amb una limitació en l’aforament del 30%, a excepció dels serveis complementaris de bar i restauració, que romanen tancats, per no afavorir-hi una estada dilatada en el temps.

Actes religiosos i cerimònies civils. S’incrementa fins al 50% el percentatge de l’aforament permès en els actes religiosos i cerimònies civils, si bé es mantenen els límits de concentració de persones (500 o 1.000 persones en funció de les condicions de l’espai).

Esport. L’aforament permès en les instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats, així com en les competicions esportives en què és permesa la presència de públic, s’eleva al 50%, si bé en aquestes darreres activitats també es mantenen els límits del nombre màxim de persones que es poden concentrar, per evitar aglomeracions.

Ensenyament i formació. S’estableix que en els ensenyaments postobligatoris, això és, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i cicles formatius de grau superior, no és necessari reduir la presència dels alumnes als centres.

S’incorpora una regulació sobre les activitats formatives en l’àmbit de la formació viària i del transport de persones i mercaderies, que queden subjectes a les mesures de prevenció i protecció de la salut i les mesures organitzatives necessàries per reduir la presència d’alumnes als centres, tret dels casos en què la formació presencial sigui obligatòria.

Congressos, convencions i activitats firals. Es poden dur a terme en recintes firals, subjecta a l’autorització prèvia per part del Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT de l’esdeveniment en concret i amb l’informe favorable de l’ajuntament corresponent.

Podeu consultar aquí totes les restriccions que estaran en vigor fins a les fins a les 00:00 hores del dia 3 de maig de 2021.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.