Espai de Creixement Personal

La Tribu

Que és el que amaguem darrere de cada resposta i de cada cara? La veritat, per a mi és trist quan em contesten “vaig fent”!

Estem passant moments molt difícils, és cert. Jo crec que aquest temps tan dur ens ha de servir per donar-nos una sacsejada. És a dir, que hem d’aprendre a reaccionar: “al mal temps, bona cara”. Sí, és un procés i tothom tenim el nostre camí per fer-ho, però hem de saber que lamentar-nos sense fer res, tampoc ens ajudarà. És veritat, ara tot ens ho pinten com molt complicat, tot ho veiem d’uns colors molt foscos, per això serà dificultós sortir d’aquesta espiral negra, perquè no som una generació (les quintes fins a l’any 2000), a l’altura de poder canviar el món, no tenim els suficients coneixements emocionals, la força emocional que ens permet de fer un gir a 360° a aquesta situació.

Com hem viscut tota la vida? Doncs penseu que som com una tribu i com a tal, aprenem a viure a base de normes globals. El fet de néixer en una família, ja ens indica que som un, que som part d’un grup (xacra 1). Doncs “estem dissenyats energèticament per viure junts, per crear junts, per aprendre junts, per estar junts”, Caroline Myss.

Vol dir que fins que no ens fem una mica grandets, no sabem que tenim una identitat pròpia. En créixer amb aquesta mentalitat tribal, vivim com a part d’ella i d’una voluntat col·lectiva. Per tant, ens fem nostres: debilitats, forces, creences, supersticions i temors de la tribu, és a dir, de la societat i, com tots som energia en connexió, aquesta energia es propaga i ens contagia a tots els nivells, sobretot si vivim en una família totalment tribalista. Pensem les dites: el numero 13 porta mala sort, passar sota d’una escala, creuar un gat negre, els diners no creixen sota un arbre i així dient.

El poder tribal està molt connectat energèticament a la salut i, per tant, al sistema immunitari. Que vull dir amb tot això? Pel fet que aprenem a viure com una tribu, de fer-nos nostres tots els pensaments, les creences, etc. a través de l’energia que ens contagia, qualsevol cosa que passi als individus ens ho fem nostre fins al punt d’atacar la nostra salut, sobretot quan parlem del nostre sistema immunitari que ens baixa les defenses i ens posa malalts, com és el cas dels reptes tribals difícils (les diverses pandèmies passades) que ens causen pèrdua de poder i ens ataquen el centre energètic inicial (el primer xacra) provocant-nos un excés d’estrès amb la conseqüència d’atacar el nostre sistema immunitari i debilitar-nos.

Fem experiències de grup positives i “negatives” com, per exemple, les epidèmies pel fet senzill que les nostres pors i les nostres actituds són iguals a les de la societat. També ens fem influenciar molt en la manera de pensar i, ja hem dit moltes vegades, que els nostres pensaments són els que creen les nostres realitats. Vigilem les qualitats que els hi donem o viurem atrapats en un vòrtex negre que ens portarà a la frustració i a la negació de tot això que podríem assolir.

Quan decidim pertànyer a un grup, fem nostra la seva manera de pensar i d’actuar. Tot anirà bé fins que les nostres eleccions siguin iguals a les del grup. Quan ja comprovem que en el nostre interior hi ha el desig d’explorar la nostra pròpia identitat, aquí és quan comencen els inconvenients. Està clar que despertar consciència significa passar per totes les nostres pors i ens afecta a tots els aspectes de la nostra vida: salut, feina, actitud i pensaments.

Si aconseguim despertar la nostra responsabilitat, el nostre poder interior i les nostres ganes d’afirmar-nos, perdrem el poder de la tribu (de la societat) per justificar-nos de tot allò que no ens serveix i podrem gaudir de la vida, provant totes les opcions que hi ha per fer intents, per fer els camins que volem, obtenint èxit i fracassos totes les vegades que calguin fins a arribar a dir: visc la vida que vull, fent totes les experiències que siguin necessàries per omplir la meva motxilla amb tot allò que em vull emportar quan marxi d’aquest planeta, perquè l’important és el viatge, no la destinació.

NAMASTE

 🌻 Raig de Sol

Ràdio Platja d’Aro no es fa responsable de les idees i opinions expressades pels seus col·laboradors en els articles.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.