El nou Pla General de Santa Cristina d’Aro corregeix dèficits urbanístics i potencia els valors socials, culturals, comercials i esportius

El document es va aprovar inicialment en un plenari extraordinari divendres amb el suport de tots els grups polítics

Aquest dilluns, l’Ajuntament ha ofert una roda de premsa per explicar les característiques del nou planejament urbanístic.

Durant l’acte han explicat que la revisió del POUM recull el fruit d’un llarg procés de participació ciutadana que, un cop assolides les obligacions que la justifiquen i motiven, proposa adaptar el vigent model d’ordenació urbana a la realitat actual i de futur, un context clarament diferent del planejament de l’any 2008.

La revisió posa en evidència el desajust entre alguns dels objectius i propostes del planejament que es va aprovar l’any 2008, amb el marc social, ambiental, paisatgístic, econòmic, legal i normatiu actual, que condiciona les necessitats públiques i privades que el municipi i els seus habitants tenen avui en dia i en els pròxims anys, en un context de canvi climàtic i crisi econòmica.

La roda de premsa d’aquest dilluns a l’Ajuntament

El procés de participació ciutadana ha posat l’accent en la necessària valorització del territori i el seu paisatge, en la correcció dels desajustos que mostra el planejament en relació amb el model de creixement, en la necessitat de corregir els dèficits urbanístics existents en les urbanitzacions històriques disperses pel municipi i en potenciar els valors socials, culturals, comercials i esportius que ofereix la zona urbana central estructurada entre el carrer de La Teulera i el parc del Ridaura.

El debat ha permès compartir i posar en pràctica estratègies de planejament que han buscat l’equilibri entre les necessitats socials, les activitats econòmiques, la diversitat i el funcionament dels ecosistemes, així com el valor del seu paisatge tant del medi rural com del medi urbà, garantint els serveis urbans i ambientals essencials per al benestar de les persones.

Un cop revisades les extensions dels creixements admissibles en compliment de la Sentència del TSJC, que dicta extingir un total de 132,9 ha de sòl residencial no desenvolupat, i de l’extensió dels creixements admissible que determinen el PTP-CG i el PDU-RSNS-LG, que els limiten a un màxim de 12,7 ha de sòl, el nou POUM classifica com a sòl urbà un total de 586,18 ha i com  a sòl urbanitzable residencial i industrial un total de 34,61 ha. La resta, 6.154,80 ha, és sòl no urbanitzable que, en la seva major part, resulta protegit en situar-se en la zona nord del PEIN Les Gavarres, en la zona sud del PEIN Cadiretes i en la zona central de l’espia fluvial del Ridaura.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.