Cava Loxarel 999 rosat

Al programa del 16 de desembre de Rock&Wine varem parlar del Cava Loxarel 999 rosat.

Vi : Cava Loxarel 999 rosat –  Xarel.lo vermell i Pinot noir – 9,50€ aprox.

Celler Loxarel – Classic Penedès – D.O Penedès

Cançó : Born to be wild – STEPPENWOLF (Àcid  Rock)

Aquesta setmana parlem de biodinàmica, un tipus d’agricultura en la qual s’estableix una relació participativa entre  l’home i la terra, perquè la terra és un òrgan viu i s’ha de mantenir el seu estat vital i fèrtil de forma natural. En la biodinàmica també juguen un paper molt important les fases lunars i el control de les malalties mitjançant minerals i plantes, així que partint de tot el que implica la viticultura biodinàmica volem parlar d’un celler pioner en aquestes pràctiques al Penedès, el Celler Loxarel a Vilobí del Penedès, que sota la marca de qualitat Clàssic Penedès i dintre de la D.O Penedès, elabora el escumós que presentem aquesta setmana, el Loxarel 999, un rosat amb un punt àcid i fresc  molt interessant i una càrrega a fruita molt intensa.

El nostre maridatge és amb una cançó de Steppenwolf “Born to be wild” d’àcid rock, aquest subgènere del rock psicodèlic amb un característic so de guitarres distorsionades, melodies amb molta càrrega espiritual i amb un toc quasi esotèric, com la biodinàmica.

Loxarel, és la quinta generació de viticultors, es va registrar com marca el 1987, després  que un jove de tan sols setze anys, el Josep Mitjant s’aventurés a fer les seves primeres mil ampolles de cava, trencat així la tradició familiar de fer vi a granel, després va estudiar enologia i va tenir la valentia d’innovar i provar de fer coses noves, avui dia podem presumir de ser els pioners en viticultura biodinàmica del Penedès, pioners també en l’elaboració d’un monovarietal de xarel.lo vermell, en treballar el xarel.lo en àmfores i els primers en treure al mercat un escumós amb cent nou mesos de criança sense degorjar.

Hi ha una cosa que m’ha cridat molt l’atenció, i és que a la finca de Can Mayol, es conserva un antic refugi antiaeri que van construir els republicans sota l’Aeròdrom de Vilobí del Penedès durant la guerra civil i en el que ara descanses els millor escumosos de la casa.

El Loxarel 999 és un rosat molt expresiu amb quinze mesos de criança, amb un color cirera brillant i net, que ens dibuixa una bombolla fina i elegant, amb un nas molt aromàtic a fruita vermella i flors de camp.

Té una entrada en boca fresca i amplia, amb un retronasal molt afruitat i golòs, i un postgust llarg i molt agradable. Un escumós molt recomanable per la gent jove.

Un bon plat  per acompanyar aquest escumós, és un plat de pasta o una bona pizza

Que vagi de gust !!! Fins a la setmana vinent

Salut i vi ( recorda beure amb moderació )

Rock & Wine és un espai patrocinat per:

Especialistes en vins i destil·lats al millor preu.
https://www.winepalace.es/ca/inici

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.