El sector turístic reclama que el turisme de fora la comarca pugui desplaçar-se a la Costa Brava Centre a partir del segon tram

També reclama ajudes, exoneració d’impostos i més flexibilitat horària

Aquest migdia, el Grup Costa Brava Centre, que agrupa més de 400 empreses de la Costa Brava Centre, ha plantejat diverses mesures perquè s’incloguin en el segon tram del Pla de reobertura d’activitats econòmiques i socials de la Generalitat de Catalunya per tal de garantir la supervivència del sector de la restauració i l’hoteleria.

Els màxims responsables de l’entitat han explicat que amb el tram 1, que ha entrat en vigor aquest dilluns i s’allargarà quinze dies, molts establiments no es plantegen tenir obert si el cap de setmana hi ha les restriccions de mobilitat que impedeixen que clients d’altres municipis es puguin desplaçar.

La roda de premsa d’aquest dilluns del Grup Costa Brava Centre

En el cas de Castell-Platja d’Aro, les restriccions en la mobilitat també ha provocat que molts petits comerços no obrin ni dissabte a la tarda ni diumenge tot el dia perquè amb el client local no surten els números.

Durant la roda de premsa, han reclamat més flexibilitat de la mobilitat per a possibilitar els desplaçaments a segones residències (el confinament comarcal previst en el segon tram el consideren insuficient per a la viabilitat dels seus negocis) i que l’horari d’obertura dels restaurants sigui fins a les 11 de la nit. Actualment, han de tancar a les 21.30 h, mitja hora abans que comenci el confinament nocturn.

També han demanat que determinats impostos s’ajustin en els períodes que els han deixat treballar i les administracions també donin ajudes “reals”.

I han remarcat que la situació és dramàtica per molts sectors que també depenen de la restauració i l’hoteleria, especialment, del sector primari (productors, pagesos, pescadors, etc.), que depenen de l’obertura dels restaurants.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.