Sòls Xarel

Nou programa Rock&Wine, avui presentant el vi del celler Rubió de Sòls ( La Foradada) Lleida, Sòls Xarel.

Vi : Sòl Xarel – 100% Xarel.lo – 12,00€

Celler Rubió de Sòls ( La Foradada) Lleida

Cançó : Piece of my heart – Janis Joplin ( Acid Rock )

Una setmana més parlem de rock i de vi i ho fem amb dues dones molt interessants, per una banda la Janis Joplin, una dona que va morir molt jove, als 27 anys, però que va arribar a ser considerada com la primera estrella del rock femení, una dona de veu rasgada i marcada personalitat, una dona forta i molt especial, al mateix que el vi d’avui, el Sols Xarel, un vi amb l’empremta personal de la seva creadora, l’enòloga i propietària del Celler Rubió de Sòls, la Judit Sogas, aquesta empremta personal, és que la Judit fa la fermentació dels seus vins blancs en barrica de roure, sense dubte presentem avui un vi diferent, únic i singular, i com van titular un article en el diari del campus, en el que parlaven de la Janis, “ S’atreveix a ser diferent “ aquest vi també s’atreveix a ser diferent i a conquistar-nos.

Ens traslladem a la zona de La Foradada de Lleida, a la comarca de La Noguera, al costat d’Artesa de Segre, on fa deu anys una jove enòloga, s’enamora d’unes terres amb un paisatge de fons espectacular, ni més ni menys que el Castell de Rubiò de Sòls, una zona on antigament abans de la fil.loxera hi havia hagut plantat xarel.lo, i es llavors quan comença  aquest projecte de vida, ella fa la selecció dels millors xarel.los triats de diferents llocs i els planta. La Judit treballa la terra i és una gran dona del món rural, ella està en tot el procés des del cep fins a la copa, és una dona que valora el que té al voltant i el respecte, aquesta flora i fauna salvatge que descriu un territori únic, el Parc Natural del Montsec. Avui dia Rubió de Sòls és un dels cellers del reduït grup de once cellers amb el segell de Vinya, Celler, Masia, un distintiu que comporta qualitat i compromís, i que la seva premissa principal és la de collita pròpia i  la vinificació  al mateix celler, el que en altres llocs fora de Catalunya es denominaria un vi de finca,  el celler també compta amb el distintiu de venda de proximitat, uns vins amb certificació ecològica i els únics xarel.los monovarietals de tota la província de Lleida.

El Sols Xarel, 100% xarel.lo, procedent de collita manual, en caixes petites, no més de 15 quilos, és portat al celler i premsat en fred, fa la seva fermentació amb bòta i també fa una criança a la mateixa bòta durant sis mesos més, després s’estarà sis mesos més en l’ampolla.

El resultat és un vi amb estructura, cos i complexitat, un vi molt afruitat, pera, fonoll, i aquests records de fustes i especies que descriuen un bouquet elegant i subtil. Un vi d’entrada fresca en boca i a la vegada voluminosa, una acidesa molt bé integrada, amb una textura sedosa i un final de boca llarg i molt agradable.

Un bon plat  per acompanyar el Sòls Xarel és una fusió de cuina mediterrànea i japonesa de la Carme Ruscalleda, la tercera dona que es suma avui, amb una recepta d’Orada marinada amb sake

Que vagi de gust !!! Fins a la setmana vinent

Salut i vi

( recorda beure amb moderació )

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.