Els joves informadors de Creu Roja han sensibilitzat 386 persones a Platja d’Aro

També han lliurat més de 2.000 mascaretes

L’acció de Creu Roja, dirigida a joves de 15 a 27 anys, es va allargar del 5 d’agost fins al 15 de setembre. Segons les dades facilitades per la mateixa organització, els joves informadors i informadores que van fer tasques de conscienciació a Platja d’Aro, van donar informació sobre la prevenció de la Covid-19 a 386 joves i van lliurar 2.078 mascaretes.

Van identificar 160 grups i van intervenir en 112 grups. La gran majoria de les persones a les quals van donar informació sobre la prevenció de la Covid-19 van ser joves d’entre 19 i 23 anys. En el global de les 386 persones sensibilitzades, 211 van ser nois.

També van observar si les persones portaven ben posada la mascareta. De les 565 persones observades, un 54% la portava ben posada. Entre les persones que la portaven ben posada, no hi havia diferència entre noies i nois.

Sobre el coneixement de la normativa Covid-19, de les 36 respostes que van obtenir, més del 55% coneixien la normativa. La majoria de joves enquestats pensaven que els adolescents són els principals transmissors del Coronavirus, per davant de la gent gran i els nens.

La gran majoria dels joves van ser receptius a l’acció de les informadores i informadors que també van fer un balanç molt positiu de l’experiència.

A la Vall d’Aro han participat en la campanya una vintena d’informadors i informadores.

Podeu veure els gràfics i les dades corresponents a Platja d’Aro aquí.

La campanya en xifres a Catalunya

A l’àmbit català, la campanya del govern català de sensibilització dels joves per prevenir els contagis de la Covid-19 en l’oci nocturn ha arribat a més de 114.000 persones, 77.356 de les quals han estat sensibilitzades per tal de reduir els contagis de coronavirus entre aquest col·lectiu. Els joves agents informadors de la Creu Roja van fer un treball d’igual a igual per tal de conscienciar el jovent sobre les mesures bàsiques per aturar la pandèmia: distància social, mans netes i ús correcte de la mascareta. En aquest sentit, els mateixos informadors i informadores van repartir 70.282 mascaretes.

En total, es va intervenir en 19.721 grups de joves, d’edats compreses entre els 16 i els 23 anys majoritàriament. El 63,05% del total d’observats, van mostrar-se oberts a la sensibilització. Els joves de les demarcacions de Tarragona, Lleida i Girona van ser més receptius. Més del 70% de les persones a qui se’ls ha proposat de fer l’acció, van acceptar ser sensibilitzades. En canvi, a la demarcació de Barcelona va ser més difícil.

També cal destacar que al llarg de les setmanes, el seguiment de les recomanacions per part dels joves va anar en augment.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.