Anul·len les Rues de Carnaval 2021 a Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro

Cap dels formats alternatius garantia prou acollida de públic ni l’essència de la celebració

Aquest matí, els Ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, de Castell-Platja d’Aro i de Santa Cristina d’Aro han emès un comunicat conjunt anunciant l’anul·lació de les seves rues de Carnaval entre el 12 i 14 de febrer de l’any vinent, per responsabilitat davant la situació de la pandèmia de la Covid-19, per evitar aglomeracions i garantir la seguretat tant del públic com dels participants.

Una decisió consensuada pels tres consistoris i les Federacions o Associacions de Colles de Carnaval, que juntes representen 44 colles. Els tres Carnavals fa anys que estan agermanats i treballen conjuntament per coordinar diversos aspectes logístics i organitzatius alhora que garanteixen la participació de totes les colles de cada població en la seva rua, on els Reis i les Reines Carnestoltes també hi tenen un lloc d’honor encapçalant la desfilada.

La cancel·lació se centra, de moment, en l’acte de la Rua, l’esdeveniment més multitudinari de cada celebració amb una mitjana de 60 colles d’arreu de les comarques de Girona, amb 4.000 participants desfilant com a Comparses o com a acompanyants de les Carrosses i amb desenes de milers de persones de públic.

A partir d’ara, cada població estudiarà diverses possibilitats per mantenir l’esperit i la tradició del Carnaval amb propostes de petit format, virtuals o imaginatives, però centrades en el gaudi dels seus propis conciutadans, evitant així l’efecte crida que representa un espectacle de música, llum i color com són les rues de la Costa Brava centre.

La decisió s’ha pres coordinament després de diverses setmanes de treball entre els tres consistoris, respectant també el calendari de trobades i el procés intern de cada municipi a l’hora de prendre una decisió.

L’anticipació en la presa de la decisió, també facilita diversos aspectes. D’una banda, s’aclareix la situació per a les colles carnavalesques en el moment de l’any -sis mesos abans de les rues- en què inicien els projectes de disseny de vestuari, elaboració de coreografies i construcció de carrosses; i així s’eviten esforços en va i alhora es garanteix l’estalvi en unes despeses econòmiques sense recorregut. De l’altra, els ajuntaments de cadascuna de les ciutats podran planificar la programació d’activitats tenint present aquesta nova realitat.

El Carnaval a Castell-Platja d’Aro

La Gran Rua de Carrosses i Comparses de Platja d’Aro del dissabte de Carnaval, que cada any travessa durant vuit hores l’eix comercial de la vila en un recorregut de dos quilòmetres per les avingudes del Cavall Bernat i de S’Agaró, no es farà després de 43 anys interromputs de celebració, segons han acordat la Federació de Colles de Carnaval i l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró.

En la darrera edició hi van participar un conjunt de 79 colles (14 de la població) amb 5.000 figurants: 11 al matí en exhibició (fora de concurs) i 65 més a la tarda que optaven als premis en sis categories: Carrossa Gran, Carrossa Petita, Comparsa, Disfressa, Colles Locals; i millor colla que participa per primera vegada a la Rua.

Diumenge al matí celebra una segona rua, a Castell d’Aro, però només amb colles locals.

El Carnaval a Sant Feliu de Guíxols

En el cas de Sant Feliu de Guíxols l’acord s’ha pres entre els tres organismes que organitzen la rua: l’Associació de Colles de Carnaval, l’Associació Festes Ganxones i l’Ajuntament de la ciutat; però que alhora no descarten altres solucions imaginatives com a alternativa.

El Carnaval va aplegar aquest 2020, quaranta anys després de la seva recuperació a primers dels vuitanta, més de 3.700 persones desfilant i 62 colles, d’aquestes 23 de locals. La seva rua és una de les més primerenques en el calendari -divendres vespre- i l’horari nocturn ofereix la possibilitat de gaudir dels jocs de llums de les carrosses que es combinen amb vestits, perruques i maquillatges d’allò més vistosos. També diumenge al matí celebra una segona rua, però només amb colles locals.

El Carnaval a Santa Cristina d’Aro

A Santa Cristina d’Aro l’acord s’ha pres entre les 7 colles locals i l’Ajuntament del municipi. En la rua hi desfilen prop de 60 colles i més de 3.700 persones. Tanca el cap de setmana de Carnavals a la Vall d’Aro, diumenge a la tarda.

La proposta es coneix popularment com el Carnaval de l’Amistat pel seu caràcter no competitiu, només en format d’exhibició on la participació i el gaudi són més importants que no pas els guardons. Enguany, després de 39 edicions, per primera vegada es va canviar aquesta tradició: l’organització va lliurar premis econòmics a les millors carrosses i comparses, equiparant-se a les rues de Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.