30 anys de Pitch and Putt a Catalunya

Aquest 2020, tant alterat, marca una fita important pels practicants de Pitch and Putt dels darrers 30 anys.

Martin Whitelaw

Va ser al 1990 quan Martin Whitelaw, un espigat irlandès, va obrir les portes del Golf Centre Solius, el primer camp de Pitch and Putt de Catalunya i per extensió de l’estat espanyol.

Martin venia de terra on aquest esport estava força arrelat, i veient que el golf era encara un esport per determinades classes socials, va decidir muntar el primer camp de Pitch and Putt, que com deien els primers ‘slogans’ era el ‘Golf a l’abast de tothom’.

I així va ser com els curiosos es varen anar apropant a la magnífica finca de Can Dalmau, on 18 forats perfectament adaptats a l’orografia i natura, presentaven un aspecte encara avui inoblidable.

El camp de Solius

Poc a poc altres empresaris de Catalunya varen veure en aquell negoci una bona oportunitat, i Martin lluny de mostrar preocupació, els animava a construir més i més camps. La seva filosofia era que com més camps hi hagués, més practicants hi hauria, i tots hi guanyarien.

I així va ser, en pocs anys l’oferta de camps de Pitch and Putt a Catalunya era important, i el número de jugadors exponencial.

Martin també va col·laborar estretament amb les primeres institucions que varen començar a regular aquest esport. Primer l’Associació Catalana de Pitch and Putt, més tard la European Pitch and Putt Asociation i desprès la Federació Internacional de Pitch and Putt. Tota una estructura que en el seu punt àlgid va tenir prop de 40 camps a Catalunya i la Federació Catalana de Pitch and Putt presumia de ser un dels esports amb més federats del país.

Primer torneig internacional de Catalunya

Malauradament el Golf Centre Solius de Santa Cristina d’Aro va tenir que tancar al 2005. Només varen ser 15 anys de vida, però la llavor que es va sembrar en aquell racó de l’Ardenya, va marcar milers de persones per sempre.

El Club Esportiu Serrallonga Platja d’Aro està format per ex-membres de Solius, i val a dir-ho per gran amics de Martin Whitelaw.

Coincidint amb l’Open Serrallonga de Pitch and Putt que es celebra cada estiu al Pitch and Putt Platja d’Aro, camp on la majoria de jugadors de Solius varen emigrar a partir de 2005, aquest any s’ha decidit fer un senzill homenatge a aquest irlandès que tant va influir en el lleure, en la carrera esportiva i sobretot en les vides de molta gent.

Vídeo homenatge a Solius quan va haver de tancar al 2005

Malauradament son temps estranys i potser no li podrem fer un homenatge multitudinari, com de ben segur mereixeria, però els que hi serem, intentarem fer-li arribar tot el nostre agraïment.

Joan Perich

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.