Dimarts comença el procés de distribució de 1.400 mascaretes infantils i gratuïtes

L’Associació de Dones de la Vall d’Aro i el Moviment Solidari Calonge Covid 19 són les encarregades de cosir-les de forma altruista i solidaria

L’Ajuntament ha anunciat que a partir de dimarts es posarà en marxa el procés per a la distribució de 1.400 mascaretes infantils i s’ampliarà en les pròximes setmanes amb una partida més important per arribar a tota la població.

L’elaboració de les mascaretes va a càrrec l’Associació de Dones de la Vall d’Aro, una trentena de modistes voluntàries del municipi i el Moviment Solidari Calonge Covid 19, que també els han finançat. Segons ens han explicat des del mateix col·lectiu, fan jornades maratonianes, de fins a quinze hores, per a poder confeccionar-les en la brevetat més gran.

3 dates i llocs diferents per a garantir la distancia social

Amb l’objectiu de garantir que tots els infants de 3 a 12 anys empadronats o escolaritzats a centres del municipi puguin disposar d’una mascareta gratuïta, s’ha establert un sistema de torns.

Tot seguit reproduïm la guia que ha publicat l’àrea de Comunicació de l’Ajuntament:

El dimarts 28 i el dimecres 29 d’abril (9 -19 h) és el torn per als menors matriculats als centres escolars del municipi, de P3 a 1r d’ESO (ambdós inclosos) i també els alumnes de les Llars d’Infants Municipals nascuts el 2017, i que viuen a Castell d’Aro o a Platja d’Aro. 

La distribució es farà a diferents hores i llocs.

Els residents a S’Agaró, amb independència del seu centre escolar al municipi, han de recollir-les dimecres 29 d’abril (9-19 h) a l’espai municipal de Ca La Generosa -l’edifici on hi ha les seus de Correus i de Televisió Costa Brava-, però en aquest cas no hi ha diferents franges horàries.

Els menors empadronats al municipi, però escolaritzats en una altra població: podran recollir-les dimarts 5 de maig (9-19 h) en un únic punt: el Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro (en aquest cas tampoc s’estableixen torns horaris). Els destinataris són també els infants de P3 a 1r d’ESO (ambdós inclosos) i els nascuts el 2017.

Si en cas de força major no es pot recollir la mascareta el dia, hora i lloc segons aquestes indicacions, o davant de qualsevol altre dubte o incidència, es prega que no es facin canvis per iniciativa pròpia, i que hom s’adreci al servei municipal d’atenció i informació ciutadana sobre la Covid-19, de dilluns a diumenge (9-20 h): M 665 500 190 o consultescovid19@platjadaro.com

Només es distribuirà una mascareta per infant, amb instruccions d’ús, però no models per als adults. Es recomana a les famílies que tinguin més d’un germà facin una única recollida. Cal rentar-se les mans abans d’utilitzar-la i també després de fer-la servir, rentar-la cada dia després del seu ús a 60 graus, i guardar-la plegada amb cara estampada a l’interior i la blanca a l’exterior.

També podeu veure els calendaris i llocs de distribució aquí.

Confecció de 10.000 mascaretes amb material quirúrgic i de propilè

L’Ajuntament ha comprat el material quirúrgic i de propilè necessari per a l’elaboració de 10.000 noves mascaretes, que s’afegeixen a les 2.000 unitats ja produïdes anteriorment.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

One Reply to “Dimarts comença el procés de distribució de 1.400 mascaretes infantils i gratuïtes”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.