Clients i comerciants adopten mesures per a evitar la propagació del virus

Les autoritats també recomanen l’ús d’elements de protecció quan anem a comprar

Amb l’agreujament de la crisi sanitària de la Covid-19, molts establiments han implantat mesures per a garantir la màxima seguretat sanitària a les seves superfícies comercials.

En funció del supermercat, proporcionen a l’entrada guants per a la manipulació dels aliments i gel desinfectant. La majoria de clients s’emporten de casa la mascareta i, una part, el kit sencer d’autoprotecció amb ulleres incloses. Però, la gran majoria, transiten entre les diferents seccions amb mascareta i guants.

A més, s’ha col·locat senyalística a les zones on s’acumula més gent, com a les caixes, perquè es respecti la distància de seguretat en el moment de passar per caixa i, si es considera necessari, en els taulells on hi ha una atenció personalitzada com a les seccions de carnisseria, xarcuteria o peixateria.

Dins el conjunt de mesures extraordinàries que s’estan aplicant per a frenar la propagació del virus, alguns establiments han instal·lat mampares de plàstic a les caixes per a minimitzar el contacte entre el personal i la clientela o tanquen una estona al migdia per a realitzar tasques de neteja i desinfecció. En els darrers dies, algunes cadenes de supermercats han anunciat que tampoc obriran els diumenges.

El petit i mitjà comerç també ha fixat les seves pròpies normes, com limitar l’aforament a l’interior dels negocis, mantenir la distància de seguretat o l’ús de dispositius d’autoprotecció entre el personal.

Aquest divendres, el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, a través de Protecció Civil, ha compartit una guia amb recomanacions per anar a comprar, que inclou aquestes mesures i d’altres, com portar una bossa pròpia i rentar-se les mans amb aigua i sabó de seguida que s’arriba a casa.

Hi ha famílies que, un cop a casa, a banda de ser escrupolosos amb la seva higiene personal, també renten o desinfecten els envasos dels articles i aliments de la cistella de la compra per eliminar qualsevol possibilitat d’infecció.

Sembla que en els pròxims dies, el govern de l’Estat, també demanarà als ciutadans que utilitzin mascareta en qualsevol activitat fora de casa.

Alguns ciutadans mostren la seva incredulitat davant la recomanació de les autoritats d’usar mascaretes perquè aquest element, al costat de gels desinfectants, alcohol etílic o guants de làtex, per exemple, fa dies que és molt complicat aconseguir-los i no en disposa tota la població.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.