Castell-Platja d’Aro no descarta demanar la declaració de zona catastròfica

Avui ha començat el procés inventariar les destrosses i endreçar el passeig marítim

Segons ha anunciat aquest vespre l’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Maurici Jiménez, després de parlar amb la Subdelegació del Govern de l’Estat, l’Ajuntament no descarta demanar la declaració de zona catastròfica, igual que volen fer altres municipis del Baix Empordà.

Si el consistori acaba demanant la declaració de zona catastròfica, d’acord amb els criteris que exigeix el Govern de l’Estat, el govern central obrirà una línia d’ajuts econòmics, directes i immediats, que sortiran dels Pressupostos Generals de l’Estat. L’import de les subvencions estarà condicionat a l’abast dels danys.

La petjada que deixa el temporal sobre el territori és històrica. El rastre de desperfectes i afectacions és molt important a la Vall d’Aro amb platges que han perdut bona part de la sorra, infraestructures malmeses i negocis de primera línia de mar que s’enfronten a destrosses importants.

A Castell-Platja d’Aro, ja s’han activat els mecanismes per començar a recuperar la normalitat. Les màquines han entrat a la platja i el passeig marítim per desenterrar el passeig de sorra, facilitar l’accés dels veïns i empresaris a la zona que segueix tancada al pas de persones no autoritzades i inventariar tots els desperfectes a la via pública.

Recull d’imatges que ha publicat l’alcalde, Maurici Jiménez, a les xarxes socials

D’altra banda, els propietaris dels establiments on l’aigua i la sorra han arrasat amb els locals, també s’enfronten a un malson que alguns ja van viure durant el temporal de Sant Esteve de l’any 2008. Un cop es pugui accedir en els negocis, començarà el procés d’activació de la pòlissa d’assegurança que tingui contractada cada empresari per arreglar els béns malmesos.

Des de l’àmbit públic i privat qualifiquen les destrosses i afectacions de molt abundoses i costoses. A partir d’ara, tothom treballarà amb la mirada posada en la pròxima Setmana Santa (Dijous Sant enguany cau el 9 d’abril) com a topall per tenir-ho tot endreçat i a punt per donar el tret de sortida a la campanya turística 2020.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.