42 denúncies per alcohol i drogues en un cap de setmana

És el resultat dels controls de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro durant el primer cap de setmana d’agost

La Policia Local de Castell-Platja d’Aro ha informat a través del seu compte de Twitter que, durant el passat cap de setmana, va tramitar una quarantena de denúncies, la gran majoria (36) per consum d’alcohol a la via pública, una activitat que prohibeix i sanciona l’Ordenança de Civisme i Convivència.

1 denúncia ha estat per conduir sota els efectes de les drogues i 5 denúncies han estat per donar positiu en les proves d’alcoholèmia efectuades pels agents.

Sancions que poden arribar a 1.000 euros i pèrdua de punts en els conductors beguts

Les autoritats recorden que, en el cas dels conductors de vehicles en general, no es pot circular amb una taxa d’alcohol superior de 0,5 grams per litre a la sang (0,25 mil·ligrams per litre d’aire expirat) i és delicte contra la seguretat viària conduir sota els efectes de l’alcohol, i en tot cas, quan se superi la taxa d’1,2 grams per litre en sang (0,60 mil·ligrams per litre d’aire expirat). Tanmateix, encara que existeixen uns marges legals permesos, l’única taxa segura és no consumir alcohol abans de posar-se davant el volant.

Patrullatge especial per evitar el ‘botelló’ al carrer

L’estiu passat es va posar en marxa un dispositiu per vigilar, especialment, el compliment de l’Ordenança de Civisme i Convivència.

En total es van aixecar 370 actes (el triple de l’estiu 2017), de les quals 324 van ser per denúncies per consum d’alcohol a la via pública. L’increment de les denúncies es va atribuir a la posada en marxa d’una patrulla específica que vigila durant les nits d’estiu per enxampar en els infractors. Una tasca policial que es complementa amb el Servei de Mediació en l’Oci Nocturn.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.