Castell d’Aro recupera el so de les campanes del rellotge

Aquest dilluns es va canviar el martell elèctric i el mecanisme de sincronització

Els veïns i veïnes de Castell d’Aro, aquest dimarts i després d’uns mesos, s’han llevat amb el so dels quarts i les hores del rellotge de l’Església de Santa Maria. Les campanes petites, que són de propietat municipal, feia un temps que havien deixat de tocar per una avaria tècnica.

L’alcalde, Maurici Jiménez, ens ha explicat que el procés per arreglar l’avaria s’ha allargat un temps perquè l’empresa encarregada de dur a terme la reparació, Rifer Rocafer, especialitzada en la fabricació, restauració i electrificació de campanes i rellotges monumentals, no tenia clar quin podia ser l’origen de l’avaria i va recomanar a l’Ajuntament la substitució de totes les peces del mecanisme que sincronitza les campanes amb el rellotge i el martell. A la fase de diagnòstic del problema i l’encàrrec de les peces, s’hi ha sumat la necessitat de trobar una grua de grans dimensions, finalment de Grues Pallí, que pogués arribar fins a l’Església circulant entre els estrets carrerons de Castell d’Aro.

Com que no es pot accedir a les campanes per l’interior del temple, els tècnics de l’empresa Rifer Rocafer van haver de fer la reparació des de l’interior d’una gàbia suspesa a l’aire per una grua.

Recordem que el campanar del temple té cinc campanes. Les dues més petites, que estan col·locades a la punxa del campanar són de propietat municipal i marquen les hores. Les tres campanes restants pertanyen a la parròquia i repiquen amb motiu de les celebracions litúrgiques del temple.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.