L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro satisfet amb l’anunci de la Generalitat d’allargar un curs més la prova experimental de la jornada compactada

A la gran majoria de les famílies l’horari intensiu els facilita la conciliació de la vida familiar i laboral amb l’escola

Des del curs 2012-2013, tots els centres educatius de Platja d’Aro i Castell d’Aro  apliquen la jornada compactada, és a dir, totes les classes es concentren al matí i migdia. Després hi ha menjador i a la tarda es fan activitats extraescolars.

La prova experimental de la jornada continuada s’exhauria aquest 2019 però, aquest dimarts, la Generalitat ha anunciat que la prova experimental s’allargarà un curs més (2019-2020) en els vint-i-cinc centres catalans que s’aplica actualment.

8B762DA3-A980-4631-BF70-2101757B19C1

La jornada compactada, des de l’inici, sempre ha tingut un gran suport de les famílies del municipi. L’any 2010-2011, els centres van passar una enquesta a les famílies per conèixer la seva opinió sobre la implantació de la jornada continuada i va obtenir un suport molt alt.

Quan es va acabar la prova pilot, es va tornar a passar una enquesta a les famílies i el suport havia crescut considerablement. A tall d’exemple, en el cas de l’Escola Els Estanys, un 95,5% de les famílies estaven a favor de la seva renovació perquè l’horari continuat facilita i concilia la vida familiar i laboral amb l’escola.

La Generalitat ha demanat una nova valoració a totes les escoles que participen en la prova experimental per determinar els beneficis del model i avaluar la continuïtat del projecte a partir del curs 2020-2021. La setmana passada, abans de Carnaval, algunes famílies ja van rebre l’enquesta de suport a la jornada intensiva.

El govern municipal diu que donen ple suport en el model actual i conjuntament amb els centres del municipi han començat a recopilar dades i a elaborar informes per acreditar l’èxit del model a la població.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.