El Castell de Benedormiens de Castell d’Aro acull fins a finals de novembre una selecció d’escultures de Vicenzo Carmenati i pintures de Joan Raset

La mostra s’ha inaugurat aquest cap de setmana amb una gran assistència de públic

Fins al 25 de novembre, el Castell de Benedormiens acull l’exposició “Maqueta d’emocions” del reconegut arquitecte i dissenyador internacional italià, Vicenzo Carmenati, que va deixar-nos l’any 2015, i la mostra pictòrica “Despertar la bellesa” de Joan Raset.

Les dues mostres es poden visitar els caps de setmana i festius d’11 a les 13 h i de les 17 a les 20 h.

descarga (2)

Vicenzo Carmenati era un artista

Tal com explica Emanuela Carmenati, filla de Vicenzo Carmenati, en el pròleg del catàleg commemoratiu de l’exposició, “Vicenzo Carmenati era un artista. El delatava el seu particular estil de vida, el seu gust per totes les manifestacions cromàtiques que estiguessin al seu abast, la constant cerca de materials i formes, i el minuciós estudi del seu impacte en el medi, la seva forma d’expressar-se, la seva intolerància per allò que considerava banal… A la seva actitud o predisposició ha seguit una producció artística tan important com desconeguda. I és que per a Vicente ser artista formava part de la seva essència, però mai ho va concebre com a una forma de vida social, sinó íntima. Mai ho va concebre com a una manera de guanyar-se la vida o una professió, simplement era la seva forma de ser. Tot i el seu caràcter aparentment extravertit, hi havia un Vincenzo molt reservat que no se sentia còmode exhibint les seves obres. Gaudia molt en veure l’impacte que podien generar les seves obres arquitectòniques (les quals definia com a escultures habitables) perquè ho feia amb generositat i precisament amb la intenció que fossin gaudides per tercers, però amb els seus dibuixos, poemes i escultures era tota una altra cosa, eren el seu diari personal i íntim”.

descarga (3)

La mostra ens descobreix un Vicenzo Carmenati escultor, dibuixant i escriptor.

L’any 2012, Vicenzo Carmenati va exposar part de la seva obra a l’Hotel Aromar de Platja d’Aro, municipi amb el qual va tenir una estreta vinculació durant dècades. Carmenati, va dissenyar la discoteca Maddox, la urbanització Els Pins a Treumal, l’edifici Roud Store o el primer projecte de Port d’Aro. A més, va formar part del Club Rotary Costa Brava, la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, l’Associació Cultural El Clau o va participar en l’impuls de campanyes tan famoses com El amor se cita en Playa de Aro, la macropintura Platja d’Aro de Niebla o la creació de Ràdio Platja d’Aro.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.