El CAP de Platja d’Aro a partir de dissabte torna a l’horari d’estiu amb atenció mèdica les 24 hores del dia

Aquest any s’ha reduït lleugerament el període d’horari d’estiu si ho comparem amb l’any 2017

A partir d’aquest cap de setmana, el Centre d’Atenció Primària de Platja d’Aro aplicarà l’horari d’estiu. Fins a la Diada de Catalunya, el centre platjarenc oferirà en els usuaris una atenció continuada i de serveis d’urgències les 24 hores del dia per atendre l’increment de la demanda assistencial.

Per fer front en aquest augment, es reforçarà la plantilla actual amb una dotzena de nous professionals entre metges, infermeres i personal administratiu, que s’aniran incorporant a la plantilla en funció de la demanda que hi hagi. El reforç d’estiu estarà plenament operatiu durant la primera quinzena d’agost, quan s’arriba al pic de població, mentre que la resta de setmanes de juny, juliol, agost i setembre, la seva presència s’ajustarà a l’evolució de la pressió assistencial que rebi l’equipament.

Els responsables del CAP admeten que l’atenció continuada i de serveis d’urgències les 24 hores del dia representa un esforç econòmic elevat per l’administració.

IMG_8862_opt

Amb l’entrada en vigor de l’horari d’estiu, es desactivarà l’horari d’hivern que va començar el 18 de setembre passat. Durant la tardor, l’hivern i la primavera, el centre està obert cada dia, inclosos els caps de setmana i festius, de vuit del matí fins a les vuit del vespre. A partir d’aquesta hora i fins l’endemà, els responsables del centre demanen a la població que, en els casos lleus, es dirigeixi al servei d’urgències de l’Àrea Bàsica de Salut de Sant Feliu de Guíxols i, en els casos greus, telefonin al 112 per demanar l’assistència del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) que funciona les 24 hores del dia els 365 dies de l’any.

Recordem que durant l’acte d’inauguració del nou edifici, la primavera de l’any passat, l’alcalde, Joan Giraut, va reclamar a la Generalitat de Catalunya la implantació de l’atenció continuada i del servei d’urgències 24 hores a tot l’any, però en els darrers mesos no hi ha hagut cap novetat sobre aquesta qüestió.

 El CAP de Platja d’Aro, situat a l’Avinguda Castell d’Aro, 55, ofereix assistència a les prop de 8.000 persones que viuen al nucli, 11.000 persones que resideixen a la població i 90.000 persones que acull el municipi durant l’estiu.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.