Castell-Platja d’Aro i S’Agaró crea el primer Punt del Voluntariat Local del Baix Empordà

Demà divendres a la tarda es faran diferents activitats de presentació del nou servei

El Punt del Voluntariat és un servei a través del qual s’informa, assessora i orienta a les persones i entitats sense ànim de lucre sobre aquesta activitat.  També recull l’essència del que havia estat el Banc del Temps.

El Punt de Voluntariat ha nascut de la necessitat de l’Ajuntament d’adaptar-se a la nova llei de Voluntariat i de Foment de l’Associacionisme que estableix que les administracions públiques han d’incentivar l’associacionisme i el voluntariat mitjançant diverses accions com la informació, la difusió dels valors del voluntariat, l’assessorament a les entitats i el reconeixement i la promoció dels voluntaris i les entitats.

28279761_2124114797823131_7014974872794553641_n_opt

La normativa catalana també ha afectat en els dos grups de voluntaris vinculats a l’Ajuntament, perquè no permet que els consistoris disposin de grups de voluntaris.

Els voluntaris del Servei Municipal de Distribució d’Aliments s’han constituït en una associació i els voluntaris del Servei Municipal de l’Aula d’Adults s’han adherit a la Federació d’Associacions Culturals i Educatives de Persones Adultes. Aquesta reconversió els permet conservar la seva riquesa com a grup i mantenir els seus drets i deures.

56f9425837efc4d90ad0006be3e16952_XL_opt

Un servei obert a persones majors de 16 anys i inquietuds de tota mena

Les persones interessades a incorporar-se com a voluntaris a entitats locals o dels municipis de la rodalia, o que vulguin col·laborar en les activitats que es fan a la població com la Cavalcada de Reis o el Gran Recapta, han de posar-se en contacte amb el servei telefonant en el Centre Cívic Vicenç Bou (972.81.83,41) o enviant un correu electrònic a participa@platjadaro.com.

Inauguració del servei amb diverses activitats

Les activitats començaran a les sis de la tarda i es faran a la Sala d’Actes de l’Ajuntament. L’obertura anirà a càrrec de la Regidoria de Benestar i Salut Pública. Tot seguit, es farà la presentació del servei i les experiències de voluntariat municipal. A partir de les set, s’ha organitzat la xerrada ‘T’has plantejat què pot aportar el voluntariat a la teva entitat?’ i la inauguració es clourà amb un refrigeri.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.