El Ple de Castell-Platja d’Aro aprova una modificació de l’Ordenança de civisme i convivència ciutadana perquè no se celebrin ‘flashmobs’ i altres activitats, sense permís del consistori

La normativa preveu multes de fins a 750 euros pels infractors

El plenari d’ahir a la nit va aprovar per unanimitat una modificació de l’Ordenança de civisme i convivència ciutadana per regular la celebració a l’espai públic d’activitats lúdiques que comportin aglomeracions de persones i on s’utilitzin equips de gravació multimèdia com ara ‘flashmobs’ i altres fenòmens que s’han posat de moda en els darrers anys a través d’Internet com el Harlem Shake, el planking, l’owling, el supermanning, el tebowing o accions similars com els comiats de solter.

Els organitzadors d’aquestes activitats hauran de demanar permís a l’Ajuntament amb un mínim de 10 dies d’antel.lació perquè pugui estudiar la sol.licitud i les característiques de l’activitat (horari, itinerari i nombre de participants) i determinar si l’autoritza o no. Des del govern municipal han avançat que serà molt complicat obtenir l’autorització durant els mesos de juliol i agost.

L’incompliment de la normativa comportarà sancions d’entre 301 i 750 euros als organitzadors.

extracte Sin título_opt
Extracte de la modificació aprovada

Evitar que es repeteixin les escenes de pànic i l’estampida de l’estiu passat

El municipi ha decidit ampliar la normativa arran l’episodi de pànic que va generar la celebració d’una flashmob l’estiu passat a la població. La nit del 2 d’agost, un grup de 200 adolescents alemanys simulaven que eren paparazzis perseguint un famós amb crits i pals de selfies a la mà. La performance va desencadenar escenes de pànic i moltes corredisses entre la gent que passejava i sopava a les terrasses del passeig marítim i del centre de Platja d’Aro perquè es van pensar que es tractava d’un atac terrorista (quinze dies s’havia produït l’atemptat amb un camió al passeig marítim de Niça). A banda dels nombrosos danys personals, es van quantificar en 150.000 euros les pèrdues derivades del caos que va provocar la situació.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.