El Servei de Català del Baix Empordà busca voluntaris lingüístics a la zona de Castell-Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro

Les parelles lingüístiques es troben setmanalment per a compartir estones de conversa i activitats

El Consorci per a la Normalització Lingüística i el Servei Comarcal de Català del Baix Empordà, que gestiona el Consell Comarcal des de la dècada dels anys 90, fan una crida per cercar voluntaris lingüístics a la Vall d’Aro que ajudin i acompanyin, en el procés d’aprenentatge del català, a diferents aprenents i aprenentes de la zona.

Els voluntaris han de complir uns requisits bàsics com ser catalanoparlants, ser majors d’edat i disposar, com a mínim, d’una hora setmanal durant deu setmanes. El programa Voluntariat per la Llengua al Baix Empordà està en marxa des de fa anys i pretén fomentar l’ús del català entre persones que tenen coneixements bàsics de català, volen millorar-lo, guanyar confiança en el seu ús i fer-lo servir quotidianament.

unnamed (2)_opt

Per tal d’aconseguir aquests objectius, es formen parelles lingüístiques amb persones que l’utilitzen habitualment amb les quals queden sovint per conversar i fer activitats. L’objectiu del programa és que el català esdevingui una eina de cohesió social entre les persones nouvingudes i autòctones. Els beneficis pels integrants de les parelles són mutus perquè les trobades també faciliten una aproximació als costums i la realitat dels dos membres de la parella. A més, es fan trobades amb altres parelles per realitzar activitats junts com visites guiades a equipaments culturals i espais d’interès patrimonial, sortides a museus, celebracions, etc.

Les persones interessades a participar en el programa s’han d’adreçar al Servei Comarcal de Català de la comarca mitjançant el telèfon 972.64.23.10 o el correu electrònic vxl.baixemporda@cpnl.cat.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.