Més d’un miler de triatletes competint contrarellotge per guanyar el 1r Tradeinn International Triathlon

La prova, que és pionera a Europa per les seves característiques, també esdevé el Campionat d’Espanya de Llarga Distància 2021

El 1r Tradeinn International Triathlon ha començat de matinada amb l’obertura de boxes en el Palau d’Esports i Congressos, la posada en marxa dels serveis dirigits en els participants i l’arribada dels triatletes a la Platja Gran de Platja d’Aro, a l’altura del Carrer Miramar-Avinguda de la Pau, per enfrontar-se en el primer gran repte: a mar obert, en paral·lel a la façana marítima platjarenca, nedar una distància de 3.800 metres.

La Platja Gran a les 6.30 h per començar la cursa de natació amb una sortida de sol espectacular
Tampoc s’ha volgut perdre la sortida l’Arc de Sant Martí, sortint per la banda de Port d’Aro
Equips d’emergència, de seguretat, l’Ajuntament i l’organització vetllen pel bon desenvolupament de totes les proves

Amb la cursa de natació superada, ràpidament, han enfilat l’Avinguda de la Pau per a dirigir-se cap al Palau d’Esports i Congressos per agafar la bici i començar la cursa de bicicleta a ritme d’una batucada que ha animat la seva arribada. Han de recórrer 180 quilòmetres acumulant un desnivell positiu de més de 2.300 metres, en un circuit que travessa vint-i-dues poblacions del Baix Empordà i Gironès.

Els Triatletes han anat entrant a l’aigua gradualment i el circuit s’ha estès gairebé de punta a punta de la Platja Gran
La prova de bicicleta ha començat cap a les 7.30 h. Triatletes arribant a Castell d’Aro després de travessar tot el nucli de Platja d’Aro

Finalment, a partir del migdia, es preveu que els primers participants arribin novament a Platja d’Aro per desafiar l’última modalitat del triatló: una cursa a peu de 42,2 quilòmetres, enllaçant diferents espais de Platja d’Aro i fent quatre voltes íntegres en el Passeig Marítim de Platja d’Aro.

El primer triatleta ha travessat la cinta de la meta a la Plaça d’Europa cap a les 15.20 h i ha estat Sam Laidlow que ha completat el triatló en 8 hores 36 minuts 29 segons. En segon lloc, s’ha classificat el primer espanyol, Víctor Arroyo, que ha registrat un temps de 8 hores 46 minuts i 45 segons. En tercer lloc ha arribat Morten Brammer que ha finalitzat la prova amb 8 hores 28 minuts i 28 segons.

A l’apartat femení, ha arribat en primer lloc Emma Bilham que ha completat la carrera en 9 h 32 minuts 11 segons. En segon lloc, s’ha classificat Judith Corachán. I la tercera posició ha estat per Nikki Barlett.

AQUÍ podeu veure un vídeo del directe que ha fet l’Àrea d’Esports municipal amb motiu de l’arribada dels primers triatletes.

El temps límit d’arribada serà les 22.55 h. A les 23 h es donarà per acabat el triatló amb una festa pels participants i focs artificials.

Gran desplegament humà i logístic per fer possible la gran complexitat de tot el triatló

Durant tot l’esdeveniment, es pot seguir a temps real als triatletes a l’aplicació Cronoexagon, disponible per a Apple i Google Play. També podeu consultar aquí la Guia dels Triatletes, per a disposar d’informació molt útil pel seguiment de la prova presencialment.

Durant tota la jornada les afectacions de la mobilitat s’aniran adequant a les necessitats del triatló

Pel bon desenvolupament del triatló i la seguretat dels triatletes, mentre duri la carrera, hi haurà afectacions en la mobilitat de Platja d’Aro i la resta de poblacions i carreteres per on passaran les diferents fases del triatló.

Demà, al migdia, es farà el lliurament dels premis en el Palau d’Esports i Congressos. Es repartiran 30.000 euros entre els primers classificats de la categoria femenina com masculina.

Afegir que avui és l’últim dia de la fira especialitzada amb la presència de diverses marques que ofereixen una àmplia gamma de productes i serveis. La fira va començar dijous a la tarda, l’accés és lliure i està oberta a tothom.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.