Giró del Gorner Blanc

Nou programa Rock&Wine, avui presentant el vi Giró del Gorner Blanc del Celler Giró del Gorner D.O Penedès


Vi : Giró del Gorner Blanc – Xarel.lo, Macabeu, Parellada i Chardonna – 6,50€

Celler Giró del Gorner D.O Penedès

Cançó : How you remeind me  – NIKELBACK ( Rock alternatiu )

Quan has tastat un vi, ¿com el recordes?, amb el seu aroma floral, amb la seva frescor, amb la fruita golosa, potser, amb nostàlgia d’aquells amics que trobes a faltar, o amb l’alegria  de la música que l’acompanya, Giró del Gorner blanc, és un vi senzill, però molt sincer i ple de matisos,  el primer vi blanc d’aquest petit celler del Penedès.

La cançó triada per aquest vi,”How you remind me”, com en recordes, el defineix molt bé, una   melodia suau però de veu greu, el Giró del Gorner blanc, és delicat i té un bon cos, és dinàmic com la cançó i amb la frescor que aquest rock de Nickelback ens marca amb aquest compàs quasi nostàlgic.

Giró del Gorner, està ubicat en Puigdàlber, un poblet petit entre Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia, en ple cor del Penedès, el celler  es troba sobre un turó on s’albiren totes les vinyes que l’envolten, cinquanta hectàreas de ceps plantats de diferents varietats, algunes d’elles molt velles. Marta m’explica que el Gorner era un lloc, on hi havia un encreuament de camins que anaven a diferents indrets de Catalunya, cap a Barcelona, a LLeida, o a la costa i que els veïns, entre ells la família Giró quan arribaven cansats els viatjants, els hi donaven un àpat calent, lloc per passar la nit i aigua i menjar per al bestiar, un gran gest d’hospitalitat que avui dia encara conserven.

 Tradició i innovació es donen cita en aquest microceller que solament elabora vins de les seves vinyes, en Gabriel com enòleg de professió i de passió, la Marta, que va canviar una carrera d’èxit per una vida plena de sortides de sol i el seu pare  que no imagina la seva vida sense cuiden-se de la terra que el va deixar aquell Antoni Giró, el seu avi, un home que no va decaure ni un moment en arribar la fil.loxera i que anava plantant cada cep que arrancava, planta’n cara al destí, planta’n aquelles arrels que avui dia són els fonaments i els principis d’una bonica història escrita amb amor , la història de Giró del Gorner.

A Giró del Gorner, la seva filosofia és, la d’elaborar vins que expressin territori,  d’extraure el màxim potencial al raïm, i la de transmetre aquella connexió entre l’home i la terra, aquesta premissa ha fet que els seus vins tinguin un segell de qualitat únic, traduït en vins com el Giró del Gorner Reserva 2008 o el cava Brut Nature Gran Reserva 2012 realçant les llargues criances. El Giró del Gorner blanc és un coupage de les varietats clàssiques utilitzades pel cava, retorna’n als orígens del Penedès, un vi brillant i net, molt aromàtic, flors blanques i de camp, fruita blanca, amb una entrada en boca fresca i amb molt bona estructura.

Un bon plat  per acompanyar el Giró del Gorner Blanc, és un arròs mar i muntanya, encara que els formatges cremosos de llet de vaca crua també li van molt bé .

Que vagi de gust !!! Fins a la setmana vinent Salut i vi ( recorda beure amb moderació )

Rock & Wine és un espai patrocinat per:

Especialistes en vins i destil·lats al millor preu.
https://www.winepalace.es/ca/inici

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.