IKIGALL

Nou programa Rock&Wine, avui presentant el vi IKIGALL del celler
Gallina de Piel Wines.

Vi : IKIGALL  –  85% Xarel.lo – 10% Malvasia de Sitges – 5% Moscatel d’Alexandria – 8,75 €

Gallina de Piel Wines   –  Cançó : Man on the moon – REM  ( Rock alternatiu )

REM , aquesta banda estatunidenca es crea el 1980, el mateix any que neix David Seijas, un home brillant, sommelier, enòleg i amant del rock.

REM, aquests nois d’acords desplegats, van ser els pioners del rock alternatiu, avui, amb aquesta cançó, Man on the moon, fem un maridatge de somnis i realitats trobades, com un destí marcat en el temps d’aquells viatges per l’Empordà, entre Roses i Cala Montjoi, el restaurant on el David  passava tot el dia, l’enyorat  Bulli, aquell jove sommelier envoltat d’ampolles de bon vi, pensava en  aquelles vinyes que veia des de la  finestra del cotxe dues vegades al dia, era llavors quan li movia aquella inquietud de crear els seus propis vins, temps més tard, el 2010 en tancar el Bulli, és quan va començar a fer-se realitat aquest somni, David, li demana a la seva amiga Anna Espelt participar en el projecte amb aquells raïms que tan seus se’n sentia, així va néixer el Roca del Crit, la seva primera història embotellada.

IKIGAI, paraula japonesa que té la clau de la felicitat a la vida, diuen que tots tenim un Ikigai, aquest motiu per existir, pot ser el David amb aquest projecte de vida a trobat el seu, i en fa honor amb aquest joc de paraules en el seu vi Ikigall, que combina la paraula Ikigai amb el gall autòcton del Penedès que és d’on provenen les seves varietats, la més característica de totes el xarel.lo, una de les més apreciades per la seva potència aromàtica, la seva frescor i l’acidesa, i les altres que l’acompanyen són les que li donen aquest toc tan personal entre dolç i llaminer, que fan del Ikigall el vi ideal per prendre a qualsevol moment del dia.

Gallina de Piel Wines, dos nois,  exemple d’emprenedoria, d’inquietud, de filosofia de vida plena, David i Guillem formen aquest tàndem tan bonic, dos joves que hi posen el  cor i el cap fen un bon equilibri, vins elaborats amb ànima, com el Manar dos Seixas, en homenatge al pare gallec d’en David , un coupage de treixadura, godello, albarinyo i loureiro, un vi fresc i aromàtic molt fàcil de beure, o el Mimetic, un vi aragonès de Calatayud, amb tota la força dels vins d’alçada, però amb una textura suau i delicada.

Dintre d’aquesta relació de preu/plaer com el defineix aquests vins, he triat l’Ikigall per la seva estructura, el sentit d’aquells quatre pilars fonamentals de l’ikigai , la passió, la professió, la vocació, i la missió, en un vi que reflecteix un camí recorregut i el camí que encara resta, un vi d’un groc brillant i expressiu, que com diu la cançó, era aquell as amagat sota la màniga d’en David, somnis fets realitat, com va dir Walt Disney, si pots somniar-lo, pots crear-lo, en David Seijas, home  de riffs de guitarra, home d’emocions de rock i vi, i en Guillen, arquitecte sensible i sommelier apassionat, ben segur que seguiran embotellant històries per que nosaltres podem gaudir-les. El plat  d’aquesta setmana, Tostas de gulas amb all negre, és un petit  homenatge a Ferràn Adrià, un dels millors xefs del món, un home agosarat  en les seves creacions, que el 2007 va introduir a la carta del Bulli aquest producte tan interessant com és l’all negre. Un maridatge també agosarat i de contrast amb l’Ikigall pels paladars més inquiets. Que vagi de gust i fins a la setmana vinent.

Rock & Wine és un espai patrocinat per:

Especialistes en vins i destil·lats al millor preu.
https://www.winepalace.es/ca/inici

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.