Nou servei d’assessorament especialitzat a persones en risc de perdre el seu habitatge

El servei l’ofereixen conjuntament la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Baix Empordà amb la col·laboració de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i els col·legis d’advocats de Girona i Figueres

La Diputació de Girona ha posat en marxa un nou servei d’intermediació en l’àmbit de l’habitatge al Consell Comarcal del Baix Empordà, a la Bisbal d’Empordà.

Es tracta del novè punt de servei que la Diputació posa en funcionament, després d’activar les oficines comarcals d’habitatge de la Selva, l’Alt Empordà i el Gironès i als ajuntaments de Banyoles, Blanes, Vidreres i Salt. Actualment, es dóna cobertura a cinc de les vuit comarques gironines.

La seva finalitat és oferir una atenció especialitzada a persones vulnerables en risc d’exclusió residencial per evitar que perdin el seu habitatge principal.

Aquest servei d’intermediació es focalitza en actuacions com l’assessorament a persones que tinguin problemes relacionats amb deutes de l’habitatge, la intermediació en casos de deutes en el lloguer o l’acompanyament de les persones afectades, entre d’altres. L’exerceixen advocats contractats pel Servei d’Habitatge i la seva cobertura és d’àmbit comarcal.

El diputat d’Habitatge, Joaquim Ayats, ha destacat que es tracta d’un servei directe a la ciutadania i que és més necessari que mai: «La pandèmia de la COVID-19 ha originat una crisi que aguditzarà aquesta mena de situacions i multiplicarà les dificultats de la població. Es preveu, doncs, que aquests serveis s’incrementin a partir d’ara i ens correspon donar-hi resposta des de la Diputació de Girona».

Els lletrats atenen la ciutadania de manera presencial a la seu del Consell Comarcal del Baix Empordà, els dimecres i els divendres de les 9 a les 14 hores. Per rebre aquest servei, cal sol·licitar cita a l’adreça sih.baixemporda@ddgi.cat.

El novè punt de servei a les comarques gironines

El del Baix Empordà és el novè servei d’intermediació en l’àmbit de l’habitatge a la demarcació.

Durant el 2020, es van atendre un total de 587 casos segons xifres recollides per les diferents oficines repartides pel territori.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.