Primer ple de Girona amb regidors i regidores a casa

És un ple absolutament atípic perquè presencialment només hi ha 4 dels 17 regidors i regidores del consistori

Aquest dimarts, la Generalitat de Catalunya va autoritzar la celebració de plens municipals telemàtics per evitar el desplaçament de regidors i regidores a les sales de plens de cada ajuntament i garantir el confinament domiciliar.

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ja tenia a punt tota la infraestructura tècnica necessària per a celebrar-ne, però faltava l’autorització del govern català.

Aquest dimecres al vespre, coincidint amb la sessió plenaria ordinaria de març, el consistori platjarenc s’estrena a les comarques de Girona en aquest nou format, que permet el seguiment del ple i la participació dels regidors i regidores des de casa. Només són a la sala d’actes de la Casa de la Vila, els dos portaveus i la portaveu dels grups polítics que integren el govern local i el portaveu de Ciutadans, a l’oposició. Hi ha l’alcalde i portaveu del PSC, Maurici Jiménez; el portaveu de la Vall d’Aro en Comú, Pedro Torres; la portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, Montserrat Rovira; i el regidor de Ciutadans, Jose Luís Villa.

Des de casa seva, a través de dispositius electrònics, segueixen el plenari la resta de regidores i regidors del PSC, ERC, Junts x Cat i Som. Els diversos portaveus, regidores i regidors també intervenen, si s’escau. També voten des de casa seva.

A la sala de plens també hi ha els tècnics municipals que requereix la celebració d’un plenari municipal.

La celebració dels plens amb una part de la corporació a casa també permet garantir l’aplicació de les mesures que han decretat les autoritats per a evitar contagis, com mantenir una distància mínima.

En els darrers dies, diverses àrees de l’Ajuntament han fet un gran esforç humà, tècnic i logístic per a fer compatible el confinament de pràcticament tota la plantilla municipal amb el correcte funcionament de l’administració local.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *