Participació platjarenca a l’Oncobike, que supera per primer cop els 60.000 euros de recaptació

Un equip de Castell-Platja d’Aro ha participat en la seva sisena edició i ha quedat en segona posició en la modalitat de 120 quilòmetres

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la sisena edició de l’Oncobike amb la participació de noranta-vuit equips.

L’Oncobike, la cursa solidària de BTT organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, ha aconseguit recollir 61.626,64 € euros en la seva sisena edició, celebrada a la Vall de Llémena. Un nou rècord que s’ha assolit gràcies a l’augment d’equips participants.

Els diners es destinaran al servei d’Estètica Oncològica Integral que l’Oncolliga ofereix gratuïtament a les persones afectades de càncer.

La prova es va dur a terme dissabte. Dels 98 equips, 64 van fer el recorregut més llarg, de 200 km, que aquest any era especialment exigent, i 34 van optar per l’opció curta, de 120 km.

L’itinerari de les dues curses transcorre íntegrament per la Vall de Llémena, un dels paratges més ben conservats de les comarques gironines, situat a cavall entre el Gironès i la Garrotxa. Voluntaris d’Oncolliga s’encarreguen de la logística i d’assistir els corredors en els punts d’avituallament.

De la cursa curta, els primers a travessar la línia de meta de Sant Gregori van ser els membres del Lloret Oncobike Rarets, amb un temps de 07:16:07, seguits del Club Ciclista Platja d’Aro Atlètics BTT (07:59:14) i el Doctor JBikes (08:02:38). Per la seva part, l’equip Campllong Èlits va liderar la classificació de la cursa de 200 km amb uns temps de 10:02:44.

L’Oncobike va néixer l’any 2016 amb l’objectiu d’oferir als amants de la BTT un repte esportiu i solidari de l’estil de l’Oncotrail, la cursa de trail running que l’Oncolliga organitza al Baix Empordà. Per participar-hi cal formar equips d’entre quatre i sis ciclistes, dels quals sempre n’hi ha d’haver dos en ruta. Cada equip ha de fer un donatiu mínim de 500 euros per poder-se inscriure, uns diners que es destinen íntegrament al servei d’Estètica Oncològica Integral que l’Oncolliga ofereix als afectats de càncer.

“Els donatius d’Oncobike van creixent cada any i això és una molt bona notícia perquè la demanda del servei d’estètica oncològica també ha anat creixent a mesura que la gent l’ha anat coneguen”, va explicar la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Paqui Badosa.

L’especialista en estètica oncològica Núria Izquierdo és l’encarregada de desenvolupar aquest servei, que està disponible a Girona, Palamós, Olot, Campdevànol, Blanes i Figueres. El programa ofereix als pacients un total de sis sessions (una al mes) totalment gratuïtes i individualitzades, durant les quals reben tractaments estètics que els ajuden a fer front a efectes secundaris de la quimioteràpia i la radioteràpia, com la toxicitat de la pell, les mucoses seques (bucals, vaginals…), la hipersensibilitat al sol, l’acne, la coïssor… En la majoria dels casos aquests efectes són transitoris, però molt molestos, i una actuació preventiva sobre la pell i les mucoses pot ajudar molt a evitar o si més no minimitzar aquests símptomes, guanyant així en qualitat de vida i benestar i, de retruc, millorant l’estat anímic amb el qual es fa front a la malaltia. L’any 2021 es van oferir 439 sessions a un total de 121 usuaris i usuàries.

Més de 260.000 euros recaptats en sis edicions

L’Oncobike ha permès recaptar fins al moment més de 260.000 euros. En les dues primeres edicions, els fons recollits es van destinar a millorar el servei de llar-residència que l’Oncolliga ofereix als malalts oncològics i els seus familiars. Des del 2018, la finalitat dels donatius és finançar el servei d’Estètica Oncològica Integral, si bé l’any passat es va fer una excepció i la recaptació va servir per ajudar a sostenir el conjunt de serveis d’Oncolliga i contrarestar així la pèrdua d’ingressos provocada per les restriccions de la pandèmia.

(fotos: Adrià Colomer)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.