Últimes representacions del Pessebre Vivent de Castell d’Aro aquest diumenge i l’1 de gener

Coincidint amb l’últim diumenge de 2024 i el primer dia de 2025, el Pessebre Vivent de Castell d’Aro celebra les seves últimes representacions d’aquest Nadal.

Les representacions van començar el dissabte, 21 de desembre, i ja s’han fet quatre representacions (també els dies 22, 25 i 26 de desembre). Unes 5.300 persones l’han visitat fins ara.

Més de 300 figurants (veïns i veïnes del municipi i rodalia) participen en la cinquantena de quadres que formen l’escenificació en un recorregut d’un quilòmetre i mig per la Vall de la Coma i pel nucli històric de la vila, declarat bé cultural d’interès nacional, gràcies al conjunt històric i medieval que formen els seus carrers, l’església, i sobretot el Castell de Benedormiens, baluard de la Vall d’Aro, documentat des de l’any 1041, i del que se’n conserva la part més antiga, del segle XII, i que actualment és la seu de les sales d’art municipals.

Els quadres del pessebre, després d’una representació inicial, comencen amb diverses escenes bíbliques de l’Antic Testament (profetes, Moisès a Egipte…). Tot seguit, hi ha un conjunt d’escenes clàssiques i comunes a molts pessebres vivents d’arreu: l’Anunciació de l’Àngel a Maria, la Visitació a Santa Elisabet, la Casa de Natzaret, el somni de Sant Josep, l’anunci de l’empadronament, la recerca d’una fonda, l’anada a Betlem, l’Anunciata dels pastors, els Reis o la cova del Naixement. Però un dels tocs especials i que donen personalitat pròpia al Pessebre Vivent de Castell d’Aro, és la representació d’unes escenes singulars i sorprenents, basades en la mostra d’oficis artesanals i escenes referents al camp i a la pagesia: la masia, el forn de pa, la carbonera, la castanyera, el gran mercat, el treball del vi i de l’oli, el gran molí, pastors, caçadors, la dona que renta i moltes altres.

Les entrades, les promocions i com comprar-les

Les representacions comencen a les 19 h. Les entrades poden adquirir-se anticipadament al lloc web entrades.pessebresvivents.cat (fins a les 17 h el dia de cada representació) i també a taquilla els dies de l’escenificació (18-20 h) en el punt de venda que s’instal·la al nucli antic, a l’avinguda de la Platja.

L’entrada general costa 6 euros, però també hi ha diferents modalitats amb descompte (entrada infantil, entrada d’infants, Carnet Jove Municipal, carnet del Club Super3, subscriptors de Cavall Fort i per als subscriptors d’El Punt Avui.

Presentant l’entrada del Pessebre Vivent a la Pista de Gel Platja d’Aro, a més, s’aplica la promoció d’un 2×1 per a la pista de gel.

El degà de Catalunya

El Pessebre Vivent castellarenc es va començar a escenificar l’any 1959, i de llavors ençà s’ha representat ininterrompudament, excepte el 2020 arran de la pandèmia de la COVID-19).

L’any 2011 va rebre la Creu de Sant Jordi, el màxim reconeixement que pot rebre una entitat per part de la Generalitat de Catalunya.

(imatges de Joan Castro · Iconna)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.