Comença el 27è Festival Nits de Jazz amb 7 concerts fins al 23 d’agost

El Festival Nits de Jazz a Platja d’Aro comença aquest divendres, 12 de juliol, amb un concert de The Legendary Jazz Orquestra, una formació de 15 músics i la veu solista de Sandra Fern.

Fins al 23 d’agost, per damunt l’escenari de l’espai de Cavall Bernat, al nord de la Platja Gran, hi desfilaran diverses de les principals formacions del jazz català, i artistes internacionals.

La programació està formada per set concerts gratuïts, cada divendres fins al 23 d’agost, sempre a partir de les 23 h, en un espai obert amb servei de 1.500 cadires per al públic assistent.

Nits de Jazz que també s’apropen a altres gèneres que fan frontera amb el jazz, com el gòspel, swing, soul o blues.

Després de 27 anys de programació ininterrompuda -es va iniciar de manera modesta amb dues actuacions l’estiu de 1998- el festival platjarenc acredita prop de 200 concerts amb la presència de grans noms nacionals i internacionals: Sant Andreu Jazz Band, Big Mama, Ignasi Terraza, Monica Green BCN Jazz Orquestra, Divinas, Big Band Jazz Maresme o Llibert Fortuny, Myriam Swanson o Susana Sheimann, entre molts altres.

A més, enguany, el Festival estrena nova imatge corporativa amb una gràfica, una tipografia i uns colors que cerquen transmetre diversió i moviment, i recordant que és una proposta amb personalitat pròpia que defuig un xic dels festivals clàssics.

Divendres 12 de juliol

The Legendary Jazz Orquestra · The music of Woody Allen’s films

Com a bon coneixedor de la música negra-americana, el mític director de cinema Woody Allen, selecciona en les seves bandes sonores les cançons més emblemàtiques dels compositors americans del segle XX, dels musicals de Broadway, de l’estil de New Orleans, de l’època del swing i els grans estàndards del jazz.

Divendres 19 de juliol

Jaume Vilaseca · The Yes Octet

Nova proposta del pianista Jaume Vilaseca basada en la música de la banda britànica Yes. Escollint el primer repertori del grup, des de Fragile (1971) fins a Going for the One (1977), ha omplert de sonoritats, diàlegs i improvisacions del tot jazzístiques algunes d’aquestes peces mítiques.

Divendres 26 de juliol

Sant Andreu Reunion Jazz Band & Joan Chamorro · Onze músics de la pedrera la SAJB

El repertori realça l’excel·lència instrumental i vocal d’aquests grans talents. Els estils van del swing, bebop, jazz vocal a la música brasilera i més. La varietat d’instruments de la formació fa atractiva i variada la sonoritat del grup. Ofereixen un recorregut per diferents moments de la història de jazz arribant també a la música més actual amb tota la seva energia.

Divendres 2 d’agost

David Pastor Quartet & Strings · Stringworks Verse

Stringworks Verse és l’acostament del jazz a la música de cambra. Una renovació de l’àlbum Stringworks que combina peces originals del disc, amb adaptacions d’estàndards de Jazz i peces cèlebres de la música clàssica, passades pel filtre ThirdStream.

Divendres 9 d’agost

Windy Coast Band · Moonlight Serenade

Interpretacions d’estàndards famosos, però també temes molt menys coneguts que ens parlen de les arrels del jazz. Un espectacle que ofereix una visió completa dels sons d’una època i d’un país. Espirituals negres, hot jazz, blues i, també, composicions que van des de Duke Ellington a Louis Armstrong. Tot amb el toc propi i personal d’una formació amb un ampli ventall instrumental per aportar a cada peça la sonoritat i autenticitat precisa.

Divendres 16 d’agost

Ignasi Terraza Unusual Trio · Jazz Journey

El pianista barceloní combina la seva extraordinària tècnica, l’exquisida sensibilitat i el swing que atresora, amb un altre major del jazz: Adrian Cunningham, nascut a Austràlia, que ara viu a Nova York i ha fet carrera amb figures com Wycliffe Gordon i Wynton Marsalis. El tercer vèrtex és el bateria Esteve Pi, habitual de les formacions d’Ignasi Terraza i Andrea Motis, entre altres.

Divendres 23 d’agost

Marian Barahona · Blues Special Reunion

Una reunió explosiva i especial per a l’ocasió, liderada per la cantant Marian Barahona, que reuneix alguns dels músics i amics amb els que ha col·laborat en diversos projectes al llarg de la seva trajectòria, tots ells són referents de l’escena del jazz i el blues del nostre país (Justerini & Blues, On Time Blues, Marc Ferrer trio, The Excitements), que sens dubte ens faran gaudir d’un concert únic.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.