9 espectacles en la setzena edició dels ‘Concerts d’Aro’ a Santa Cristina d’Aro

La regidora de Cultura, Tina Gorina, aquest dimecres al matí ha presentat la programació del cicle d’estiu ‘Concerts d’Aro 2024’ que començarà el pròxim dimecres, 24 de juliol, i s’allargarà fins al 24 d’agost.

Un festival que any rere any agrupa diversos artistes d’alt nivell i la música clàssica com el seu referent.

La programació s’iniciarà coincidint amb la festa de la patrona municipal, Santa Cristina, i culminarà un mes després amb un conjunt de nou propostes que aproparan la cultura musical i altres espectacles a preus populars.

Cinc actuacions es duran a terme a l’Espai Ridaura (espai polivalent de referència a la comarca), tres a l’església parroquial (amb una magnífica acústica i ambient intimista) i el concert inaugural es farà a la plaça del Mercat.

Dimecres 24 de juliol: el cicle s’inaugurarà amb el concert gratuït a càrrec del cor i orquestra simfònica Ciutat de Calella, dirigida per Joaquim Piqué Calvo, que tindrà lloc a dos quarts de deu del vespre a la plaça del Mercat de Santa Cristina d’Aro. Un espectacle on col·labora la Coral Cypsella de Sant Feliu de Guíxols, i que farà un recorregut per les principals bandes sonores que han acompanyat la nostra vida, Jurassic Park, The Mummy, El codi Da Vinci, així com obres d’autors reconeguts com John Williams, Brian Tyler, Hans Zimmer o Ennio Morricone, entre d’altres. Dues hores de concert amb un centenar de persones a l’escenari, entre músics i cantants, entre els quals hi haurà el baríton Germán de la Riva.

Divendres 26 de juliol: l’esperada conferència del músic Joan Vives, un convidat recurrent dins el festival dels ‘Concert d’Aro’. Joan Vives ens parlarà de Giacomo Puccini, la darrera llegenda de l’òpera italiana, en l’any en què es commemora el centenari de la seva mort (1858-1924). Puccini és el màxim exponent del verisme i autor d’òperes tan conegudes com Manon Lescaut, Madama Butterfly, La fanciulla del West, La Bohème, Tosca i Turandot, que deixà incompleta. La conferència es farà, com és habitual, al vestíbul de l’Espai Ridaura, a les vuit del vespre, i serà totalment gratuïta.

Divendres 2 d’agost: el guanyador del premi extraordinari al millor cantant català del concurs Tenor Viñas 2024, el baríton Lluís Calvet i Pey, acompanyat de la pianista sud-coreana instal·lada a Hannover (Alemanya) Hyerim Byun. El seu concert tindrà lloc divendres 2 d’agost a les nou del vespre a l’església parroquial de Santa Cristina d’Aro i el preu és de 10 euros per persona.

Dissabte 3 d’agost: concert de l’eixit pianista guixolenc Ferran Cullell, a les nou del vespre a l’església parroquial. Durant la seva carrera, Cullell ha actuat com a solista i música de cambra en diversos països com Espanya, Itàlia, França, Rússia, Estats Units, Costa Rica i la Xina. Des de l’any 2017, resideix a Barcelona on combina la seva tasca de professor particular i de docent al Conservatori Professional del Liceu, amb la seva activitat concertística. El seu concert ‘Beethoven i Rachmaninov’ tindrà un cost de 10 euros per persona.

Divendres 9 d’agost: concert de la flautista Patrícia de No, acompanyada pel Trio Claret, compost per Gerard Claret (violí), Sergi Claret (viola) i Jordi Claret (violoncel). Al llarg dels anys i dels diversos concerts que els han reunit sobre l’escenari, el Trio Claret i la flautista Patrícia de No es retroben per a oferir una proposta cambrística tant interessant com persuasiva. Un viatge musical que navega per l’estil galant de Mozart, la teatralitat de Mendelssohn, l’emocional expressió dramàtica de Mascagni i les danses més populars del “Trencanous” de Txaikovski. Les sinergies dels quatre músics creen un discurs ple de bellesa, complicitat i fascinació. El concert es farà a l’església parroquial de Santa Cristina d’Aro a les nou del vespre i tindrà un cost de 15 euros per persona.

Dissabte 10 d’agost: una altra cita recurrent dins l’espai dels ‘Concerts d’Aro’, l’activitat complementària de l’il·lusionista local Xevi Sala, amb la 25a edició de la Nit d’Il·lusió, el gran festival internacional de màgia. L’espectacle tindrà lloc a dos quarts d’onze del vespre a l’Espai Ridaura i englobarà les actuacions de sis artistes internacionals, a més de les intervencions del mateix Xevi. El festival és organitzat per Mans Màgiques del Món, en col·laboració amb el consistori, i tindrà un cost de 25 euros per persona.

Divendres 16 d’agost: espectacle infantil divertit i engrescador del gènere de la sarsuela. Una activitat familiar d’una hora de durada en què el públic interactua amb els artistes, triant què volen escoltar i l’aventura que volen veure sobre l’escenari. Un espectacle de Diabolus in Musica que, seguint el camí de l’antecessora ‘Operamida’, vol fer valdre la sarsuela i apropar-la a nous públics. La funció anomenada ‘Zarzuela, de la Z a la A’, tindrà lloc a l’Espai Ridaura a les vuit del vespre i té un cost de 10 euros per persona.

Dissabte 17 d’agost: unes de les cites més esperades de l’estiu al municipi: el concert ‘Retrobem la Sarsuela’, una gala lírica que comptarà amb la presència de Maia Planas, Antoni Lliteres, María Luisa Corbacho, Pablo López i David Mohedano. Es durà a terme a l’Espai Ridaura a les nou del vespre i l’entrada tindrà un cost de 15 euros per persona. Un concert homenatge al gènere de la sarsuela, amb quatre veus líriques destacades i coneixedores del gènere, que transitaran a través dels números més coneguts, lligats amb altres no tan populars.

Dissabte 24 d’agost: Concerts d’Aro 2024 culminarà amb l’espectacle ‘Miralls’ de Gemma Humet, cantant i pianista, una de les veus amb més llum i personalitat del panorama català actual. Sota la direcció artística i escènica de Lluís Danés, Humet fa un cara a cara amb ella mateixa, sola a l’escenari, només amb el piano i la veu. L’exhibició es durà a terme a l’Espai Ridaura a les nou del vespre i el preu de l’entrada és de 15 euros per persona.

La regidora de Cultura, Tina Gorina, en la presentació d’avui ha destacat “aquesta nova edició dels Concerts d’Aro compta amb concerts molt variats, cadascun amb el seu propi format, però tots ells igual d’interessants”, i és per això que ha convidat a tota la ciutadania a gaudir del cicle de concerts d’enguany a Santa Cristina d’Aro.

Podeu consultar la programació completa així com adquirir les entrades pels diferents concerts i espectacles dels Concerts d’Aro 2024 al web de l’Espai Ridaura.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.