La Vall d’Aro ha tornat a l’estat d’alerta per sequera

Des d’aquest cap de setmana, Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro han tornat a l’estat d’alerta per la sequera, després que aquest divendres, 28 de juny, la mesura sortís publicada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

El Govern ho va anunciar el 18 de juny, però no s’ha fet efectiu fins a la publicació de la mesura en el DOGC.

Amb aquest canvi, els 202 municipis que integren el Ter-Llobregat han deixat enrere la fase d’excepcionalitat i han passat a situació d’alerta, l’escenari en què es trobava el novembre del 2022.

Amb l’entrada en vigor de la mesura, hi ha 12 municipis (35.007 habitants) en situació de normalitat, 52 (785.232) en prealerta, 255 (més de sis milions d’habitants) en alerta, 293 (678.728 habitants) en excepcionalitat i 17 (151.516 habitants) en emergència I.

Aquí teniu el visor de la sequera per a comprovar quina és l’evolució de les fases a tot el territori català.

Reducció d’usos d’aigua i algunes prohibicions

En el cas de la fase d’alerta del Ter-Llobregat, les limitacions són d’una reducció d’aigua respecte al consum normal del 30% per a usos recreatius que impliquin reg i del 5% per a altres usos recreatius, del 25% per a reg agrícola, del 10% per a usos ramaders i del 5% per a usos industrials.

Pel que fa a l’abastament domèstic, s’estableixen limitacions particulars per a determinats usos urbans que han de complir tots els municipis com les limitacions en el reg de jardins i zones verdes, la prohibició d’omplir fonts ornamentals, la prohibició a particulars de la neteja de carrers amb aigua de xarxa, limitacions per omplir piscines i també per netejar vehicles. En el cas de les piscines, no es podran omplir ni reomplir si no tenen sistema de recirculació de l’aigua i en el cas que es faci s’haurà de fer sempre amb les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l’aigua.

Tot i estar a l’estiu, el Govern ha expressat calma pel que fa a la situació i ha assegurat que un consum estàndard en aquests mesos “no ha de ser un problema”. A més, ha destacat que les reserves d’aigua són superiors a les de l’estiu passat i el consum ha seguit una tendència decreixent. Ha assegurat que encara que no plogués a la tardor, hi hauria “mesos” al davant sense que calgués tornar a l’emergència.

“La sequera no ha acabat”

El Govern celebra que les darreres pluges permetin flexibilitzar les restriccions, però ha insistit que la sequera “no ha acabat”.

Per això, es reivindica com “imprescindible” mantenir l’actuació de contenció en el consum de l’aigua i l’actitud “responsable” que s’ha portat a terme en els darrers mesos. De fet, el consum d’aigua al maig va ser un 5% inferior al del mateix mes de l’any passat.

(font: Informatius RPA i ACN)

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.