16 espectacles gratuïts en el 10è Festival Xalaro d’Espectacles Familiars

Aquest dissabte i diumenge, 25 i 26 de maig, se celebra la desena edició del Festival Xalaro de Platja d’Aro (www.xalaro.cat), el primer de la Costa Brava dedicat al públic familiar, i que organitza la Unitat de Turisme municipal.

El programa d’enguany està format per 16 sessions d’espectacles de música, circ, teatre de carrer i instal·lacions interactives, a l’aire lliure, i a diversos punts de Platja d’Aro com el Passeig Marítim, la Plaça Major i la Plaça del Mil·lenari.

Aquest 2024, Xalaro s’avança al darrer cap de setmana de maig i recupera el format de cap setmana.

Dissabte 25 de maig 

Es podrà gaudir de La Colla Pirata -música- (11 h) Brodas Bros -dansa- (12 h), Save The Temazo -circ- (12.30 h), Silent Disco Kids -muntatge musical- (15-21 h), Guixot de 8 -instal·lació interactiva- (16-20 h), Pere Rafart -màgia- (17 i 19.30 h), Duo Laos -acrobàcia- (17 i 19.30 h), Circo Los -circ- (17.30 h), Els Atrapasomnis -música- (18.30 h).

Diumenge 26 de maig 

Serà el torn de Sàndal Produccions -teatre d’objectes- (11 h), Soon Circus -circ- (12 h), Guixot de 8 -instal·lació interactiva- (16-20 h), Cia. La Mano Jueves -clown- (17 h) i el concert final amb la Black Music Big Band Junior (18 h).

Activitats amb la Xalarina i en Xalarí

Les dues mascotes del turisme familiar del municipi també seran les protagonistes. Les famílies podran fer-s’hi fotografies i aconseguir un dels seus globus (16-18 h els dos dies).

Durant el Xalaro -però també tot l’any- es pot gaudir de les gimcanes familiars On són la Xalarina i en Xalarí? Amb l’ajuda d’un plànol cal buscar-los dibuixats en una dotzena de petites plaques en els punts més emblemàtics del municipi. En cadascuna hi ha un codi numèric que cal anotar en el mateix planell i, un cop completat, cal lliurar-lo a l’Oficina de Turisme on es rep un regal commemoratiu. Hi ha tres gimcanes, una per a cada vila (Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró) i també tres obsequis.

Una dècada de Xalaro

Amb el pas de les successives edicions, el Festival Xalaro ha anat modulant espais, programació i horaris a la recerca de la comoditat del públic assistent i la millora global d’una programació que ha acollit les actuacions, entre d’altres de Pep Bou, Els Amics de les Arts, Macedònia, El Pony Pisador, Els Atrapasominis, Sant Andreu Jazz Band, Brodas Bros, The Gramophone Allstars Big Band, Pep Plaza, Heavy per Xics, Pepa Plana i Toti Toronell, Lax’n’Busto, Dàmaris Gelabert, Cia. La Tal, The Risas, Orchestra Fireluche, Gossos, The Hanfris Quartet, Guillem Albà, La Tresca i la Verdesca, Cia. La Bleda, Obeses, Peyu, Reggae per Xics, Xiula, El Pot Petit o Orelles de Xocolata, entre d’altres.

Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, un destí ideal per a les famílies

Des de l’any 2014 el municipi està acreditat per l’Agència Catalana de Turisme amb el segell de qualitat Platja en Família, que el certifica com un destí ideal per aquest model de vacances, estades o sortides gràcies a una oferta d’establiments d’allotjament, restauració i oci dissenyats per facilitar-nos l’acollida. També per una aposta pública per garantir la seguretat dels més menuts, alhora que els ofereix un ampli ventall d’espais de lleure -com el Mini Club cada estiu a la Platja Gran-, parcs i zones verdes, i els ofereix una àmplia proposta d’activitats configurada per tallers, concerts, visites guiades, animació a la platja, concursos culturals i grans esdeveniments pensats per gaudir-ne en família.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.