La primavera, la sang altera!

La nova estació, aquesta vegada, ha entrat amb nocturnitat. Ho ha fet de matinada, a les 04:06 h.

Però, encara que ha començat oficialment aquest dimecres, els darrers dies d’hivern també han estat primaverals. Des del cap de setmana, l’Estació Meteorològica de Castell d’Aro del Servei Meteorològic de Catalunya ha registrat valors màxims d’uns 20 °C. Inclús, aquest dimarts, els termòmetres s’han enfilat per damunt dels 21 °C. Sense oblidar que la majoria dels dies d’hivern també han estat d’estil primaveral.

Malgrat tot, l’estació de l’inici de la temporada turística, dies llargs i l’esclat de vida a tot arreu, realment no ha començat fins aquest dimecres mentre la gran majoria dormíem.

La primavera ens acompanyarà, aproximadament, 92 dies i 18 hores, exactament fins al 20 de juny, quan començarà l’estiu.

Una nova estació que arriba acompanyada de nombroses dites populars com: La primavera, la sang altera; si l’hivern primavereja, la primavera hiverneja; Tramuntana de primavera, pluja al darrere; Flor en abundor a la primavera, bona tardor ens espera; L’hivern dona les cartes i la primavera fa el joc; Els ocells tornen a cantar, la primavera acaba d’arribar…

Enguany, durant la primavera tindrem un eclipsi de Sol i un de Lluna, i episodis de pluges d’estels. El canvi d’hora serà la matinada del 30 al 31 de març, coincidint amb el darrer cap de març. Haurem d’avançar els rellotges una hora.

I pel que fa al comportament del temps, diverses fonts assenyalen que serà una primavera més càlida del normal a Catalunya.

L’equinocci de primavera

Tal com expliquen a la Wikipedia, l’equinocci de primavera o equinocci vernal es produeix entorn del 20 de març quan el Sol travessa l’equador celeste, passant de l’hemisferi sud al nord. La declinació solar és zero, passant de negativa a positiva. A l’hemisferi nord marca el començament de la primavera.

Hola 👋
Benvingut al diari digital

de Ràdio Platja d'Aro.

Subscriu-te i rep les últimes notícies a la teva bústia, cada dia.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mou la fletxa a la dreta

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.